Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Робота депутатів у засіданні постійної комісії районної ради

26/06/2014

25 червня 2014 року о 10 годині у кабінеті організаційного відділу районної ради під головуванням Кунпана В.В. відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торговельного та побутового обслуговування населення, будівництва, приватизації та власності.

Членами постійної комісії, що взяли участь у її роботі (Кунпан В.В., Клименко В.В., Лехман В.Й., Літвінов Ю.М., Кравченко А.В., Сухарь В.М.) розглянуто та одноголосно погоджено усі питання порядку денного засідання комісії.

Також у роботі комісії взяли участь: голова районної ради Луценко Л.І., заступник голови райдержадміністрації Процак О.В., начальник фінансового управління райдержадміністрації Євдощенко С.В., головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Баштанського району Шпарук О.С., начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Стародуб А.О., начальник Баштанського районного центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти Дерило О.І., Явкинський сільський голова Волович О.М., секретар Старогороженської сільської ради Левицька Н.С., депутат районної ради Ященко В.В., кандидат у депутати районної ради Когут В.В., начальник Баштанського управління зрошувальних систем Лебедєв В.І., начальник відділу районної ради з питань інвестиційної політики та управління майном спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району Гвоздь Т.І., головний спеціаліст з питань юридичного забезпечення діяльності ради Бальчунас Л.В., редактор районної газети «Голос Баштанщини» Гонта В.М.

Комісією розглянуто та погоджено 12 проектів рішень та запропоновано затвердити їх на черговій сесії з внесеним змінами.

За участю представників Херсонської дирекції залізничних перевезень Одеської залізниці депутати активно обговорили питання «Про надання згоди на закриття залізничних станцій в Лоцкине та Горожене» та запропонували на черговій сесії надати згоду на закриття залізничних станцій Горожене і Лоцкине з обов’язковим переведенням їх у статус зупинкових пунктів, із залишенням залу очікування та пасажирських платформ для посадки і висадки пасажирів та зупинкою приміських поїздів, доповнивши проект рішення районної ради «Про надання згоди на закриття залізничних станцій в Лоцкине та Горожене» такими словами: «за умови будівництва головної другої колії із облаштуванням зупинки приміських поїздів».

Члени комісії заслухали і обговорили інформацію заступника голови райдержадміністрації Процака О.В. про хід виконання Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Баштанського району на 2011-2014 роки, затвердженої рішенням районної ради від 24 травня 2011 року №4, та рекомендували депутатам на черговій сесії районної ради звернутися до народного депутата Бриченка І.В. щодо ініціювання ним внесення до Верховної Ради України змін до чинного законодавства стосовно оподаткування суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у водопровідно-каналізаційному господарстві, та направити Звернення до Головного управління Державної казначейської служби України в Миколаївській області щодо забезпечення фінансування запланованих видатків органів місцевого самоврядування.

Депутати розглянули 7 планових питань, у тому числі:

1). Про хід виконання районної Програми ліквідації наслідків підтоплень територій в населених пунктах району та місті Баштанка на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням районної ради від 29 грудня 2011 року №11, з якого рекомендовано:

​ Баштанській районній державній адміністрації забезпечити виконання основних завдань Програми.

​ Баштанському міському, Доброкриничанському, Мар’ївському, Плющівському, Старогороженському сільським головам:

організувати проведення роботи щодо розчистки дренажних систем від наносного мулу, кущів, дерев, сміття в місцях проходження поверхневих вод;

при затвердженні місцевих бюджетів передбачити видатки на підтримання у готовності існуючих дренажних систем, спускних труб та каналів, а також на ремонт та зміцнення гідротехнічних споруд (гребель).

2). Про хід виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами в Баштанському районі на період до 2020 року, з якого депутати рекомендували:

Баштанській районній державній адміністрації забезпечити виконання основних завдань Програми;

сільським головам визначитися з суб’єктами господарювання, на які необхідно оформити земельні ділянки під сміттєзвалища;

Привільненському сільському голові виготовити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування на розміщення та експлуатацію сміттєзвалища.

3). Про хід виконання рішення районної ради від 29 листопада 2012 року №20 «Про депутатський запит депутата районної ради Ященка В.В. щодо ремонту аварійного пішохідного містка в селі Явкине» та рекомендації районної ради від 31 травня 2013 року №2.

Після обговорення питання депутатами було рекомендовано Явкинській сільській раді спільно з Баштанським управлінням зрошувальних систем вирішити питання ремонту пішохідного містка в селі Явкине та заслухати питання «Про хід виконання рішення районної ради від 29 листопада 2012 року №20 «Про депутатський запит депутата районної ради Ященка В.В. щодо ремонту аварійного пішохідного містка в селі Явкине» на засіданні постійної комісії районної ради у вересні 2014 року.

 
 

 

Всі новини →