Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

На Баштанщині у другу річницю повномасштабної війни вшанували загиблих Героїв

24/02/2024

Від 2014 року Україна веде справедливу війну за збереження незалежності, право вільного європейського та євроатлантичного вибору, за свій суверенітет і територіальну цілісність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.
24 лютого 2022 року - день, який назавжди закарбувався у пам’яті та оселився в серці кожного українця. День, який змінив наше життя і нас самих. За ці два роки ми пройшли шлях від відчаю і розгубленості до безкомпромісної віри у нашу Перемогу. 24 місяці сліз, втрат і надії. 730 день опору і боротьби.
 
Сьогодні у територіальних громадах Баштанського району проведено низку патріотичних виховних заходів, що були приурочені другій річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну - покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам, тематичні уроки, виставки у бібліотечних закладах тощо. Участь у заходах взяли представники органів влади, місцевого самоврядування та громадськості. Усі присутні, схиливши голови у хвилині мовчання, вшанували пам’ять захисників та захисниць, які віддали своє життя за свободу та незалежність України під час російсько-української війни.
 
Керівництво Баштанської районної військової адміністрації разом із представниками Баштанського РТЦК та СП, керівниками установ, організацій та структурних підрозділів Баштанської РВА поклали квіти до пам’ятника борцям за незалежність України на Пагорбі Слави у м. Баштанка.
 
«Наша країна – символ незламності та боротьби, національної єдності, честі та непорушної гідності. Два роки повномасштабної війни зробили нас сильнішими. Нашою зброєю стала сміливість, нашою бронею - згуртованість. Дякуємо тим, хто бореться за нашу історію та мир під синьо-жовтим прапором, пишаємося та віримо в Збройні Сили України, міцного їм здоров’я та наснаги. Бажаю кожному жителю Баштанщини терпіння та мужності. Ваша допомога фронту робить країну ще міцнішою. Завжди пам’ятаємо Героїв, які поклали свої життя за наше право бути вільними! Сьогодні ми вшановуємо їх подвиг і світлу пам’ять квітами і молитвами. Слава Україні! Героям слава!» - промовив, виступаючи на пам’ятному мітингу, начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.
 
Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу та творімо нову історію. Нехай увесь світ знає, що Україна – це символ свободи.
 
 
 
 

 

Всі новини →