Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У Польщі починає працювати команда із запуску JATEC – першої в історії спільної інституції України та НАТО

06/03/2024

З нагоди першої зустрічі, до учасників звернулась Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.
«Я щаслива вітати перший захід проектної команди, яка наповнить цю нову платформу робочими механізмами, змістом та спільними заходами. Ми розглядаємо Центр, поряд з механізмами Ради Україна-НАТО, як додатковий структурний елемент для нашої інтеграції до Альянсу. Тому дуже важливо, щоб JATEC був дієвою інституцією, юридично і практично інтегрованою в більш широку структуру НАТО», – наголосила Віцепрем’єрка у своєму відеозверненні.
Вона підкреслила необхідність забезпечити належну ресурсну підтримку роботи Центру, для забезпечення реалізації амбітних цілей, що їх перед собою ставлять ініціатори створення проекту.
Ольга Стефанішина закликала проєктну команду зосередитися на актуальних питаннях, які сприятимуть знаходженню ефективних рішень у сфері безпеки і оборони, зокрема в контексті триваючої російської агресії.
Детальніше: https://cutt.ly/Lw1oamWf
Довідково
Рішення про запуск JATEC (NATO-Ukraine Joint Analysis, Training and Education Centre) ухвалили за результатами засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони 15 лютого 2024 року.
Завданнями Центру стануть: спільний аналіз та узагальнення досвіду в сфері оборони та безпеки; удосконалення системи підготовки та військової освіти; сприяння підвищенню взаємосумісності; розвиток спроможностей Сил оборони України.
Робота Центру спрямована на досягнення повної взаємосумісності Збройних Сил України та сил країн НАТО.

 

Всі новини →