Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Новини євроатлантичної інтеграції

11/03/2024

 Новий член НАТО, боротьба за президентство в Єврокомісії та боєприпаси для України: головне за тиждень

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.
Швеція офіційно приєдналась до НАТО
Швеція офіційно стала членом НАТО в четвер, 7 березня 2024 року, передавши на зберігання уряду Сполучених Штатів Америки у Вашингтоні документ про приєднання до Північноатлантичного договору. Зі вступом Швеції до НАТО, Альянс тепер налічує 32 країни-члени.
Детальніше: https://cutt.ly/jw1C05vq
Найбільша політична група Європарламенту обрала Урсулу фон дер Ляєн кандидатом на посаду наступного президента Єврокомісії
Після таємного голосування з'їзд Європейської народної партії (ЄНП) обрав чинну президентку ЄК, Урсулу фон дер Ляєн, головним кандидатом на посаду Президента Європейської комісії напередодні виборів до Європейського парламенту 2024 року.
Виступаючи перед з’їздом партії 7 березня, фон дер Ляєн у своєму зверненні, зокрема, згадала і про війну росії проти України і запевнила, що президента рф чекає суд за його злочини.
«Європа буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. З більшою фінансовою підтримкою і більшою військовою підтримкою. Росія зруйнувала будинки, лікарні та дитячі садки. Але вона не змогла зруйнувати мрію. Мрію про вільну і процвітаючу Україну, яка посяде своє місце в серці Європейського Союзу», – підкреслила вона.
Детальніше: https://cutt.ly/xw1C2x0p
Президент Чехії заявив, що знайшов фінансування плану закупівлі боєприпасів для України
Як заявив президент Чехії Петр Павел, очолюваний країною план закупівлі 800 тис. боєприпасів для України забезпечений достатнім фінансуванням завдяки внескам 18 країн.
Минулого місяця Петр Павел заявив, що його країна знайшла 500 тис. боєприпасів 155-го калібру і 300 тис. боєприпасів 122-го калібру, які можуть бути доставлені, якщо буде забезпечено фінансування. Виступаючи перед журналістами під час візиту до регіонів, Павел сказав, що постачання боєприпасів в Україну може розпочатися за кілька тижнів.
Детальніше: https://cutt.ly/Aw1C2Wp8
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

 

Всі новини →