Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Онлайн-механізм захисту від домашнього насильства

15/03/2024

Щороку в Україні від насильства страждає близько 1,1 мільйона осіб, з яких 90% тих, хто звертається щодо таких випадків – жінки. Лише кожна третя постраждала - звертається по допомогу. Часто жінки не звертають уваги на «дрібниці», такі як контроль телефону, перевірка особистих повідомлень чи обмеження кола спілкування.

З метою надання підтримки жінкам, що стали постраждалими від домашнього або гендерно зумовленого насильства, чи знаходяться у зоні ризику, Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція України спільно з UNFPA Фондом ООН у галузі народонаселення розробили мобільний додаток.

Цей застосунок буде корисним тим, хто у пошуку допомоги: без дзвінка, історії пошуку в браузері, необхідності спілкування з оператором правоохоронних органів. Зокрема, він полегшить отримання допомоги для тієї категорії осіб, які мають порушення слуху або зазнають контролю особистого життя.

За інформацією Національної соціальної сервісної служби України.

#протидіянасильству

 

Всі новини →