Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Забезпеченням прав, свобод та безпеки людини. Правосуддя і відновлення справедливості

08/04/2024

Деокупація Криму – це про відновлення справедливості на принципах верховенства права та поваги до людської гідності, яка покладе край репресіям на території півострова.

Українці розуміють, що протягом років жителі Криму змушені були виживати в російській окупації. Україна підтримує співпрацю та взаємодію всіх своїх регіонів для розбудови гідного та стабільного спільного майбутнього.

У Формулі миру, запропонованій Президентом України Володимиром Зеленським, викладено бачення шляху до миру та як його реально досягти. Зокрема, п’ятий пункт говорить про відновлення територіальної цілісності України без будь-яких компромісів з агресором та відновлення світового порядку, який порушила росія.

Україна забезпечить дотримання прав усіх своїх громадян у Криму, оскільки вони мають такі ж права, як і мешканці підконтрольних Україні територій.

Громадяни України, незаконно ув’язнені окупантами в Криму з політичних мотивів, невідкладно будуть звільнені з місць несвободи, отримають медичну, психологічну та іншу допомогу від держави.

Закриваючи незалежні медіа та обмежуючи доступ до правдивої інформації, рф знищила свободу слова в Криму. Натомість тотально запустила власну пропаганду, побудовану виключно на мові ворожнечі до України. Попри це, Україна здатна забезпечити свободу слова та доступ до незалежної інформації для людей в Криму.

Українська влада за підтримки міжнародної спільноти забезпечить справедливе розслідування злочинів, які були вчинені під час окупації. Покарання за колаборацію невідворотне: усі винні понесуть кримінальну відповідальність.

Зазначимо, що громадяни України в Криму не є колаборантами, тому що вони лише живуть та виживають в окупації.

Для притягнення рф до відповідальності за злочин агресії проти України буде створений спеціальний міжнародний трибунал.

Проведення виборів у Криму після деокупації буде можливим лише після реалізації стабілізаційних та реінтеграційних заходів.

Для втілення реінтеграційних заходів у Криму після деокупації має бути запроваджено перехідний період. Це дозволить нівелювати всі наслідки тривалої окупації.

Українці готові до повноцінної співпраці та взаємодії з мешканцями Криму після деокупації півострова.

Всі новини →