Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Віддали життя за Україну: жителі Баштанщини попрощалися із загиблими воїнами

12/04/2024

У Привільненській та Володимирівській територіальних громадах зі сльозами в очах та тугою у серці прощалися з військовими, які загинули на фронті.
 
11 квітня жителі села Новопетрівка Кашперо-Миколаївського старостату провели у засвіти військового-земляка Івана Запорожця.
Іван Запорожець народився 31 грудня 1983 року у селі Новопетрівка. Закінчив місцеву школу. Був доброю, чуйною людиною, завжди допомагав тим, хто цього потребував.
Перед початком повномасштабної війни працював у Миколаєві на хлібзаводі. Після деокупації села від рашистів першим завіз у Новопетрівку хліб, адже завжди, як міг, піклувався про односельців.
 
У лютому 2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Був водієм протитанкового взводу.
29 березня 2024 року під час виконання завдань, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, на Харківському напрямку, солдат Іван Запорожець загинув внаслідок ракетного удару.
У загиблого воїна залишилися син, сестри та брати.
 
12 квітня у Володимирівській громаді на місцевому кладовищі відбулося прощання з військовослужбовцем, який віддав життя в боротьбі за Україну – Андрієм Мельником.
Андрій Мельник народився 6 листопада 1978 року народження. Після закінчення школи вступив до педагогічного інституту на спеціальність вчитель історії. Кілька років працював за спеціальністю. Останні роки жив і працював у місті Миколаїв. Для матері завжди був опорою та підтримкою, для молодшого брата - порадником. Роботящий, добрий, відкритий – саме таким був Андрій.
 
У липні 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ на посаду помічника гранатометника стрілецького батальйону. Солдат Мельник загинув 28 березня 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання. Воїн до останнього залишався вірним військовій присязі та українському народу.
 
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих солдатів. Це важка втрата для нашого району, для Збройних сил України. Вічна пам’ять і слава українським воїнам, які захищали рідну Україну і кожного з нас.

Всі новини →