Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Пам’яті Семена Петровича Бойченка

23/01/2015

23 січня перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Шевченко, міський голова Володимир Рибаченко, працівники райдержадміністрації та міської ради, представники дитячої юнацької спортивної школи, клубу плавання, ветерани спорту поклали квіти до пам´ятника славетного земляка, уродженця села Мар´ївка, першого радянського рекордсмена світу з плавання, заслуженого майстра спорту СРСР, заслуженого тренера, судді міжнародної категорії та найвідомішого плавця світу в стилі батерфляй Семена Петровича Бойченка.

Віддаючи данину пам´яті багаторазовому чемпіону СРСР на 28-мі роковини з Дня смерті, керівники району вшанували видатного земляка покладанням квітів та хвилиною мовчання.

По завершенні мітингу керівники району відправилися на відкриття міжшкільних міських змагань з плавання між учнями Баштанських ЗОШ №1, №2 та гімназії, що проходили на базі Баштанської гімназії.

У ході виступу перед присутніми Сергій Шевченко  наголосив, що Семен Бойченко – це людина, яка прославила наш край на весь світ. Уже п’ятий рік районна влада робить все можливе для увіковічення його пам'яті: це відкриття музею у селі Мар'ївка, пам'ятник у місті Баштанка, пам'ятні знаки,  щорічні змагання з плавання у районі, у Миколаївських «Трудових резервах» та Очакові, а також започаткування міських змагань на честь Бойченка у гімназії, куди Сергій Шевченко запросив усіх бажаючих.

 

Всі новини →