Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанська гімназія прийняла біологів Миколаївщини

23/10/2015

21 жовтня кафедрою природничо-математичної освіти та інформаційних технологій спільно з лабораторією методики природничо-математичних дисциплін МОІППО проведено виїзну педагогічну практику для слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів біології та екології (куратор – Мироненко Ірина Володимирівна) на базі Баштанської гімназії Баштанської районної ради.

Мета заходу – ознайомлення вчителів біології та екології з перспективним педагогічним досвідом із проблеми організації та проведення дослідницької роботи учнів у навчанні біології та екології.

Учасники мали можливість відвідати майстер-клас Михейкіної Ольга Василівни, учителя біології вищої категорії, старшого вчителя, яка ознайомила слухачів курсів підвищення кваліфікації з особливостями організації та проведення біологічних та екологічних досліджень як в умовах кабінету біології, так і на дослідницьких ділянках гімназії. Ольга Василівна продемонструвала закладені учнями гімназії досліди з рослинами та провела віртуальну навчальну екскурсію екологічною стежиною гімназії.

Професійний інтерес слухачів курсів викликали результати дослідницьких робіт учнів гімназії (можливість використання деревини верби звичайної як якісного пального; вирощування розмарину звичайного в природних умовах Баштанського району як кулінарної, декоративної та спеціальної (для отримання ефірного масла, що використовують у парфумерії) культури), що можуть бути цікавими не тільки вчителям біології та екології, а й підприємцям.

Другою частиною заходу стала презентація діяльності комунальної установи «Баштанський районний сервісний центр обслуговування закладів освіти». Систему роботи педагогів району висвітлили представники закладу: Мєшкова Тетяна Валеріївна, заступник директора та Мухіна Ірина Вікторівна, методист природознавчої освітньої галузі. Гапішко Світлана Володимирівна, директор навчального закладу,ознайомила вчителів із особливостями роботи гімназії.

Для учасників заходу проведена фахова екскурсія до Баштанського сирного заводу «Славія», під час якої вчителі біології та екології отримали цінну інформацію з мікробіології та технології виготовлення якісних твердих сирів.

На завершення слухачі курсів поділилися враженнями від проведених заходів, а також щиро подякували директору гімназії і всьому колективу за нові ідеї та професійне натхнення.

Всі новини →