Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Від Баштанки до Балти: за досвідом об’єднаної громади

21/04/2016

19 квітня делегація Баштанського району у складі першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександра Славінського, міського голови Івана Рубського, першого заступника міського голови Світлани Березовської, головного лікаря центральної районної лікарні Алли Барсегян, начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ніни Якимчук, голови громадської організації «Мрії збуваються» (с.Добре) Лариси Фігури відвідала Балтську міську об’єднану територіальну громаду Балтського району Одеської області.

Поїздку здійснено за рекомендацією засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Баштанського району від 11.04.2016 та організовано Баштанською міською радою.

Головною метою поїздки стало знайомство із сьогоденням новоствореної об’єднаної територіальної громади, головними здобутками та виявленими проблемами.

Балтську міську об’єднану територіальну громаду утворено 12.08.2015 року рішенням Одеської обласної ради. До об’єднаної громади увійшли Балтська міська рада, Бендзарівська, Білинська, Борсуківська, Гольм’янська, Кармалюківська, Козацька, Коритненська, Лісничівська, Миронівська, Обжильська, Оленівська, Пасатська, Пасицелівська, Перейміська, Перелітська та Саражинська сільські ради. Загалом 28 населених пунктів (в т.ч. місто Балта) із майже 33 тис. чоловік населення та площею близько 85,5 тис.га.

Проблеми у новоствореної громади звичайно є, як і в країні вцілому, але те, що побачили баштанчане під час знайомства із Балтою - вражає. Балтська громада - це те, до чого необхідно прагнути задля подальшого розвитку Баштанщини. Але "балтівці" не зупиняються - вони цілеспрямовано йдуть до виконання поставлених задач - надання якісних послуг жителям своєї громади, в тому числі освітніх, медичних та адміністративних. Роботу вже розпочато - це і придбання мопедів у сільські медичні заклади, "прихід" ІНТЕРНЕТу у соціальні заклади кожного населеного пункту, технічне переоснащення закладів освіти, запровадження електронного документообігу, закупівлі через "ProZorro" тощо.

Всі новини →