Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

В пошуках піратських скарбів

18/07/2016

18 липня 2016 року у Баштанській дитячій районній бібліотецібула проведена літературна квест - гра «В пошуках піратських скарбів», яку підготувала і провела бібліотекар Сушицька Т.В.Діти дуже люблять морські пригоди,обожнюють пригодницькі книги про піратів,але найбільше їм подобається ставати справжніми учасниками цікавих подій.
 
 
Для участі у літературному квесті були запрошеніпостійні читачі дитячої районноїбібліотеки.Захоплююча гра розпочалася з поділу на команди «Торнадо» та «Зірвиголова».Метою гри був пошук загублених скарбів, апоштовхом стала саме«знайдена» на березі річки Інгул пляшка з запискою від пірата,в якій були вказані підказки для пошуку скарбу.
 
 
Одним із завдань квест-гри став пошук відповідей на запитання,які можна було знайти у книжках,надійно захованих на поличках з літературою в «Школі піратів» на острові Тортуга.За правильні відповіді команди отримували фрагменти карти,які потім склали в одну цілу карту скарбіві визначили подальший маршрут подорожі.
 
 
У наступному завданні діти вирушили в порт,в якому відгадували загадки на морську тематику, де за кожну правильну відповідь отримували по 1 дублону. Подорож продовжилася на кораблі,де діти виконували імітаційно-словесні рухита ознайомилися з життям та побутом на піратському кораблі.
 
 
Наступною зупинкою стали Джунглі.Учасники команд утворювали за допомогою долоньок підзорні труби і розглядали місцевість,а потім відгадували «морські» загадки та за допомогою рухів і міміки показували різні предмети,отримуючи за це дублони.
 
 
Передостанньою зупинкою стала «Печера мерців», в якій команди розгадували зашифровану записку,що дала змогу наблизитись до скарбу.І ось нарешті скарб знайдено – це повна скринька золотих дублонів.
 
 
На представленій виставці - інсталяції«Лицарі чорних вітрил»юні користувачі мали змогу ознайомитись з авторами -класиками пригодницького жанру:Ж.Верном,Р.Сабатінні,Е.Сальгарі,Ф.Купером,Р.Стівенсоном,Д.Дефо, Б.Лесмян.
 
Світ пригодницьких романів настільки цікавий і насичений,що привертає увагу і дорослихі дітей. Той, хто читає такі книги в дитинстві – добре запам'ятовує бравих героїв,їх вчинки та пригоди, пов’язані з ними, на все життя. Неймовірні подорожі, постійне подолання перешкод, сміливість і безстрашність головних героїв – все це не тільки захоплює, а й навчає дивитися на світ ширше.
 

Всі новини →