Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Маргарита Капуста відвідала обласний шкірно-венерологічний диспансер: «Це злагоджений колектив, що працює на результат – якісна профільна медична допомога населенню Миколаївщини»

04/08/2016

 З позаплановим робочим візитом до обласного шкірно-венерологічного диспансеру завітали начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Маргарита Капуста, заступник начальника відділу надання лікувально-профілактичної допомоги населенню Віра Бєлякова та юрисконсульт Наталя Новікова. Поводом для зустрічі з головним лікарем і колективом закладу стали публікації в ЗМІ, що носили вкрай негативний характер.

Перш за все, Маргарита Олександрівна відвідала відділення та кабінети обласного шкірно-венерологічного диспансеру, де переглянула роботу окремих кабінетів, нове обладнання та відремонтовані приміщення.
 
Варто відзначити, що за останні два роки – саме в цей період обласний шкірно-венерологічний диспансер очолює Ірина Максимова – зроблено чимало для покращення умов та якості надання профільної медичної допомоги.
 
Проведено поточні ремонти поліклінічного та стаціонарного відділень, закуплено необхідне обладнання для вдосконалення роботи. Йдеться про псеролампи для лікування шкірних захворювань, трихоскоп для лікування волосяної частини голови, дерматоскоп тощо. Це обладнання є вкрай необхідним для надання якісної медичної допомоги населенню Миколаївщини.
 
«У відверто складних економічних умовах сьогодення нашої країни справжнє чудо ця неоцінена робота, проведена в закладі задля поліпшення перебування та лікування в ньому жителів Миколаївщини», - відзначила Маргарита Олександрівна, оглядаючи приміщення обласного шкірно-венерологічного диспансеру.
 
Сьогодні в закладі ліжковий фонд складає 115 ліжок, всі вони заповнені, пацієнти отримують не лише своєчасне та високоякісне лікування, а й гарне харчування, дбайливе відношення персоналу диспансеру.
 
Під час зустрічі кожен з медпрацівників мав змогу висловити своє ставлення до стану справ в лікувальному закладі, погляд на роботу головного лікаря та закладу в цілому. Розібрано покроково кожен з пунктів наклепу, який був опублікований в інтернет-виданні від імені анонімного доповідача.
 
 
«Управлінню не байдужа ситуація, що склалася. І не лише в цьому закладі. Ми не стоятимемо осторонь, коли відвертий наклеп розповсюджується в ЗМІ. Я вважаю за потрібне висловити таку точку зору, адже управління завжди відкрито для діалогу як з населенням, яке отримує допомогу в медичних закладах, так і з медичними працівниками закладів. І хочу зауважити, що жодної скарги на адресу обласного шкірно-венерологічного диспансеру до нас не надходило. Але за фактом публікацій анонімної скарги розпочато низку перевірок. Про їх результати будуть повідомлені члени колективу (завдяки профспілковому комітету) та громадськість. Такі ситуації з наклепами неприпустимі. Час медичній спільноті вставати з колін, та дати відсіч несправедливим звинуваченням. Адже медики щодня рятують десятки життів!», - зауважила Маргарита Капуста під час спілкування з медпрацівниками.
Вона відповіла на всі поставлені запитання та заслухала виступаючих.
 
 
Колектив закладу обурений такими публікаціями та вважає їх не обґрунтованими. Більшість працівників підтримали головного лікаря та висловили подяку за роки плідної співпраці, захоплено розповідаючи і про ті часи, коли Ірина Станіславівна працювала лікарем до того, як очолила заклад.
 
Окрім іншого, розглянуто кожен пункт публікації окремо. Так, у відповідь на ствердження про «благодійні внески» та хабарі за премії, продемонстровано журнали обліку пацієнтів, медичні картки та відповідні накази, якими й регламентується нарахування премій та надбавок.
 
Прокоментувала Маргарита Олександрівна і нібито існуючу ситуацію з переводом працівників на 0,5 ставки у зв’язку з недостатнім фінансуванням: «Медичної субвенції, яку надає держава, дійсно не вистачає. Не багато – не мало, а не вистачає на всю область 40 млн. грн. Але я підкреслюю, що йдеться про всю область, а не лише окремий заклад. Ніхто нікого не переводить на 0,5 ставки. Більше того, управління тримає ситуацію на контролі. Ми вирішуємо це питання за допомогою офіційного листування на адресу Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я України. Вказані відомства добре інформовані щодо ситуації з недостатнім фінансуванням. Ніхто не залишиться без уваги, питання буде вирішено».
Здійняли й питання забезпечення диспансеру необхідними матеріалами. Спеціалісти закладу відзначають, що всі витратні матеріали наявні та надаються пацієнтам в повному обсязі.
Загалом, дружний, добре організований колектив працює як злагоджений механізм. І на підтвердження цього беззаперечного факту існують численні листи з подяками пацієнтів, які проходили лікування в обласному шкірно-венерологічному диспансері. Ці люди від усього серця щиро вдячні лікарям за поновлене, зміцнене здоров’я, чуйне та дбайливе відношення. І таких – не анонімних, а реальних – подяк чимало зберігається в адміністрації закладу.
 
Медпрацівники обласного шкірно-венерологічного диспансеру одностайно прийняли рішення про складання колективного листа з підписами всіх членів колективу щодо спростування статті-наклепу, оприлюдненої в інтернет-виданнях.

Всі новини →