Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

За день до Олімпіади у Миколаєві запалили Олімпійський вогонь

04/08/2016

У Миколаєві сьогодні, 4 серпня, напередодні відкриття XXXI Літніх Олімпійських ігор урочисто підняли Державний Прапор України та Олімпійський прапор та запалили Олімпійський вогонь  .

На площі біля Миколаївської міської ради  зібралися спортсмени, тренери, ветерани спорту, молодь та всі небайдужі миколаївці. Привітали з початком Олімпійських ігор тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, міський голова Олександр Сєнкевич, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Олександр Садовський, голова постійної депутатської комісії з питань культури, науки та освіти,сім’ї, молоді та спорту Надія Іванова.

В’ячеслав Бонь привітав усіх присутніх зі святом та зазначив: «Дуже приємно усвідомлювати, що у складі Олімпійської делегації поїхало сім спортсменів з Миколаївщини. Тим більше, що ми точно знаємо- серед них є реальні претенденти на Олімпійські медалі. І у тому числі на нагороди вищого ґатунку. Ми переконані – їм вистачить і сили і наснаги. А головне волі до перемоги. Тому, давайте всі разом побажаємо їм удачі. Це те, що їм буде необхідно».

Крім того очільник області  побажав юним спортсменам у майбутньому також потрапити до числа учасників головних стартів чотирьохліття.

Право підняти стяги на центральній площі обласного центру надали срібній призерці 22-их літніх Олімпійських ігор в Москві 1980 року, багаторазовій чемпіонці Радянського Союзу, Майстру спорту міжнародного класу з веслування академічного Антоніні Димовій, учасниці 25 Олімпійських ігор 1992 року в Барселоні, чемпіонці світу та Європи, майстру спорту міжнародного класу з академічного веслування Світлані Філь,учасниці двох Олімпійських ігор в Афінах та Пекіні, Заслуженому майстру спорту зі стрибків на батуті Олені Мовчан, Бронзовій призерці Олімпійських ігор в Афінах,чемпіонці Європи, Заслуженому майстру спорту України з легкої атлетики Віті Стьопіній, Бронзовому призеру 28 літніх Олімпійських ігор 2004 року в Афінах,чемпіону та призеру світу та Європи, Заслуженому майстру спорту України з веслування академічного Сергію Білоущенко та учаснику Олімпійських ігор в Афінах,багаторазовому чемпіону світу та Європи, заслуженому майстру спорту України з боксу Олегу Машкіну.

З побажаннями миру в усьому світі на честь українських та миколаївських спортсменів Олімпійський вогонь у Миколаєві запалила учасниця 31-их літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, багаторазова чемпіонка Європи та інших міжнародних змагань, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Оксана Окунєва.

Нагадуємо, що цього року в Олімпійських іграх беруть участь 7 спортсменів  Миколаївщини: Ольга Харлан,Ілля Кваша та Олена Федорова, Павло Мацуєв,Оксана Окунєва, Андрій Грівко,Олена Буряк.

 

Всі новини →