Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Разом – заради миру!

05/12/2016

17 листопада цього року було доставлено гуманітарну допомогу нашим воїнам АТО в сектор М (Широкине). Через газету «Голос Баштанщини» волонтери неодноразово зверталися до людей з проханням долучитися до збору необхідних речей і продуктів для наших захисників.

Одними з перших відгукнулися вихованці дитячих садочків м.Баштанка (завідувачі Т.М.Митрофанова, Т.І.Постика, А.М.Кравчук, З.М.Чернова). Їхні малюнки та вироби були просто вражаючими. Висловлюємо велику вдячність і педагогічним колективам, учням та батькам Баштанської гімназії та ЗОШ №2, які зібрали продукти, теплі речі і малюнки для бійців. Вчитель ЗОШ №1Н.Є.Сидорика організувала збір малюнків серед учнів молодших класів.

Свій вагомий внесок зробили сільгоспвиробники, приватні підприємці та керівники підприємств Баштанського краю – С.Г.Саакян (Інгулка), В.П.Курило (ТОВ «Богданівський плодорозсадник»), товариство рибалок Баштанки, В.В.Сухоруков (Привільне), В.О.Совщак, В.І.Сербін, О.С.Деордиця, І.О.Олійник, А.А.Григорян, А.П.Пишний, С.Змієвський, В.М.Федоров, В.В.Заремба, А.Мельник, В.І.Онищук, С.О.Косяченко (ПАТ «Баштанський сирзавод), С.О.Мужев (ТОВ «Баштанська птахофабрика»), С.М.Фісієнко (Баштанське МУВГ).

Значну допомогу надали й пересічні громадяни – І.С.Кушнір, Н.В.Райдак, Н.Москаленко, А.Рижаков, Н.Гасиліна, В.Божко, Н.Мажаєва, М.Г.Дацун, Г.С.Зюзько, Н.А.Присяжний.

Миколаївська кулінарна сотня поповнила гуманітарний вантаж борщовими, суповими, енергетичними наборами, закруткою, випічкою.

Надали необхідну підтримку перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови РДА О.Д.Славінський, голова районної ради А.Л.Петров, заступник голови райради М.М.Єрешко.

Та, на превеликий жаль, цього разу не взяла участь у формуванні гуманітарного вантажу для наших оборонців жодна з сільських рад. Деякі фермери та депутати навіть говорили: «Хай їх держава та Президент забезпечують, а я їх туди не посилав».

Люди добрі! Схаменіться! До чого ми дійшли! Там наші діти, брати, сестри, батьки, діди щодня, ризикуючи життям, захищають наш спокій, домівки, нашу Батьківщину.

Ви б бачили їхні щасливі очі коли ми, приїжджаючи, роздаємо їм дитячі вироби, обереги, малюнки. Ці вісточки з теплого мирного дому додають їм сил протистояти ворогові. Чому ми робимось такими черствими та безжалісними? Адже ніхто не знає напевне, що його чекає завтра. Можливо, той, хто сьогодні цинічно кидає такі фрази, завтра сам потребуватиме допомоги. І як тоді? З байдужістю спостерігати? Дехто забув давню народну істину: «Чужої біди не буває». Ті люди, чиї рідні були або сьогодні знаходяться в зоні АТО, розуміють, що значить чекати, не спати ночами, здригатись від телефонних дзвінків. Прикро, але дехто відкрито ганьбить наших воїнів, чекаючи на прихід «Руського миру, чи руської весни». Ми на власні очі бачили, що приніс цей прихід у Широкине – розруху, купу нерозірваних снарядів, мін, мертві дерева, зграї бродячих собак.

Тільки разом ми зможемо бути сильними і вистояти всі негаразди. Бійці та командування 73 МЦСО ЗСУ України (морські котики) передають щирі слова вдячності громаді Баштанського району, бажають всім мирного неба, спокою і терпіння.

Волонтерська допомога потрібна і зараз. Хлопцям необхідні мило рідке, миючі засоби для посуду, порошок для прання, губки для миття посуду, скребки, рукавички одноразові медичні, великі пакети для сміття, кава, чай, великі совкові лопати, медикаменти, тонометр (механічний).

Ігор АТАМАНЧУК та Володимир ГЕВКАЛЮК, депутати районної ради, районна газета "Голос Баштанщини", №107-108, 03.12.2016

Всі новини →