Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

День села у Новоєгорівці розкрив скарбницю талантів

24/09/2018

22 вересня ранок в громаді села Новоєгорівка розпочався зі святкового ярмарку. Біля Будинку культури були встановлені батути, розважальні атракціони для малечі. Веселий гамір та сміх розносився селом. Адже саме сьогодні громада зібралась на визначну подію ‒ урочисте сповнене сюрпризів святкування 142-річниці дня заснування цього прекрасного населеного пункту.

Завітали на свято не лише мешканці села, а й гості з сусідніх старостинських округів разом з міським головою Іваном Рубським, щоб всією громадою відсвяткувати День села.

Своїх гостей Новоєгорівці гостинно зустрічали при в’їзді в село, вітали піснею та пригощали смачненьким. Неймовірно красиве село майоріло яскравими прапорцями та полонило  погляд кожного, хто завітав сюди того щасливого дня та пройшовся головною вулицею села до Будинку культури, де і розпочалося святкування. Вихованці дитячого садочка вітали гостей веселими віршами біля свого закладу. Староста села Новоєгорівка Світлана Чухаренко запросила присутніх на урочисте відкриття Пагорба Слави.

Перед святковим концертом гостей провели алеєю слави, познайомивши з чисельними талантами людей від наймолодшого до поважного віку.

Зі святом громаду привітав міський голова Іан Рубський, який побажав усім міцного здоров’я, злагоди та гарного настрою, зауважив, що глибоко вірить у процвітання та розвиток села Новоєгорівка. Адже, попри скрутні реалії сьогодення, місцеві жителі є гарними господарями та патріотами. Іван Васильович нагородив грамотами від міського голови за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Баштанської об’єднаної територіальної громади, активну громадську позицію, плідну співпрацю з органами місцевого самоврядування та з нагоди відзначення Дня села Новоєгорівка директора СТОВ «Лан» Миколу Калушка, директора ДНВП «Золотий колос» Олександра Скачкова, фізичну особу підприємця Павла Олійника, приватного підприємця Миколу Тарасенка.

Староста села Світлана Чухаренко  щиро привітала присутніх зі святом, висловила подяку всім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у його розвиток та добробут; всім тим, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає у благоустрої села, підтриманні порядку, розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, усе село, а також нагородила подяками за постійну підтримку, активну життєву позицію і громадську діяльність та з нагоди 142 річниці дня народження села Новоєгорівки Олену Зощенко, Миколу Щербу, Андрія Чухаренка.

Святковим концертом вітали односельчан працівники та аматори сцени будинку культури села Новоєгорівка. Чудовими ведучими на святі були Лариса Фігура та Вікторія Чубатенко, музичний супровід Володимира Заболотнього. Також у концертній програмі взяли участь колишні мешканці села поетеса Ольга Чабанова та поет Степан Твердий разом з Олександром Поліводою, який виконував патріотичні пісні. Готувалися до цього заходу заздалегідь і дуже старанно, в результаті концерт пройшов на високому рівні.  За сценарієм свята увага була приділена всім категоріям жителів села. Вшановували щирими словами, задушевними піснями та гарними подарунками старожила – Ольгу Олексіївну Болдусєву, у номінації “Наймолодший житель села” ‒ Тетяну Слободян, у номінації “Молоді таланти” міський голова Іван Рубський вручив сертифікат на суму 700 грн учасникам художньої самодіяльності Новоєгорівського СБК переможцям в номінації «Молоді таланти» за активну життєву позицію, творчий потенціал, участь у міських, районних культурно-мистецьких закладах та з нагоди 142-річниці дня села, у номінації “Двір зразкового порядку” – Емілію Фабіянську. Загалом, вітань було цього дня насипано щедро, мов добрим намистом.

Завершилася концертна програма розіграшем безкоштовної лотереї. Свято закінчувалось та людям не хотілось розходитись по домівках, адже позитивні емоції та радість переповнювали кожного, хто завітав на свято. Отож залишається побажати громаді й надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →