Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Вибори в ОТГ у 10 областях, де діє воєнний стан, будуть проведені по його завершенню, - Андрій Парубій

05/12/2018

Виступаючи на Форумі місцевого самоврядування, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що під час обговорення питання щодо запровадження воєнного стану відбулася дискусія з приводу того, як проводити вибори в тих десяти областях, де діятиме воєнний стан. За його словами, «усі учасники обговорення спільно зійшлися на позиції, що було би правильно, аби вибори пройшли незалежно від воєнного стану».

Андрій Парубій поінформував учасників Форуму, що з цього питання проводилися консультації з Центральною виборчою комісією, з Комітетами верховної Ради України, з юридичним відділом Парламенту. Спільним розумінням є те, що «на жаль, це неможливо зробити, бо процес проведення виборів вже був перерваний». «І, фактично, він не може вже повернутися в цю саму точку, він має починатися з початку. Я думаю, що не буде будь-яких труднощів і проблем, що ЦВК по завершенню воєнного стану розпочне виборчий процес. Сподіваюсь, в найближчий час вибори в громади будуть оголошені і проведені у відкритий демократичний спосіб, щоб ми не ставили під будь-який сумнів юридичні підстави і право вибору, право конкуренції під час проведення цих виборів», - підкреслив Голова Парламенту.

З сайту Децентралізація в Україні

Всі новини →