Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Звернення першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександра Славінського у зв’язку з початком формування Плану перспективного розвитку Баштанського району на 2019-2021 роки

07/12/2018

Шановні жителі Баштанщини

З понеділка ми почали формування та обговорення Проекту перспективного розвитку району на наступні 3 роки. З наступної середи ми відвідаємо всі сільські ради Баштанщини задля спілкування із вами на місцях. Ці зустрічі мають стати вирішальними у визначенні пріоритетів розвитку району, існуючої та майбутніх об’єднаних територіальних громад.

В ході цих зустрічей, кожен мешканець може внести свої пропозиції щодо перспектив розвитку відповідної території: це і ремонт будинків культури, шкіл, будівництво амбулаторій, дитячих, спортивних майданчиків, інших соціальних об’єктів або реалізація більш масштабних проектів, таких як створення підприємства з новими робочими місцями тощо.

Попереду – два місяці відповідальної напруженої роботи. Вже 25 січня відбудеться засідання експертної групи, яка і підготує проект Плану перспективного розвитку на 2019-2021 роки та подасть для затвердження на засіданні Ради регіонального розвитку Баштанського району 28 січня. Далі ми вже відстоюватимемо наші пропозиції при формуванні Плану перспективного розвитку Миколаївщини.

В успішності децентралізації, започаткованої Президентом Петром Порошенко, сьогодні вже ні в кого не виникає сумнівів. Яскравим прикладом запровадження цієї реформи сміливо можна вважати нашу Баштанську об’єднану територіальну громаду, яка утворилася майже 2 роки тому. Не все завжди вдається баштанчанам, але перемог набагато більше ніж поразок у її розвитку. Амбіційні проекти, результат від реалізації яких є звичайним у розвинутих країнах, на які не наважується переважна більшість населених пунктів нашої держави, запроваджуються саме в нашій Баштанській об’єднаній громаді.

Завжди слід пам’ятати, що наше майбутнє – в наших руках, а тому потрібно впевнено його будувати. Саме це зрозуміли лоцкинці та новоолександрівці. Хоча процес утворення Лоцкинської ОТГ трохи призупинений у зв’язку із оголошенням воєнного стану на Миколаївщині, але об’єднання відбудеться і це лише питання часу. На карті Баштанщини з’явиться ще одна об’єднана громада. Отже, зовсім скоро матимемо більшу частину рад району охоплену децентралізацією.

Наостанок хочу нагадати, що з метою поглиблення та успішного проведення структурних реформ із децентралізації влади, зміцнення спроможності та ефективності місцевого самоврядування і завершення процесу об'єднання територіальних громад, усунення спорадичності в реалізації політики розвитку регіонів, запровадження додаткових механізмів для прискорення соціально-економічного розвитку України Кабінету Міністрів України дано чітке доручення вжити заходи щодо надання державної підтримки для завершення до 2020 року формування та утворення спроможних територіальних громад по всій території України (Указ Президента України від 06.12.2018 №412/2018 «Про додаткові заходи щодо забезпечення додаткових заходів із децентралізації влади в Україні»).

З повагою,

Першоий заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський

Всі новини →