Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Затверджено План перспективного розвитку Баштанщини на 2019-2021 роки

14/02/2019

14 лютого відбулося підсумкове засідання Ради регіонального розвитку Баштанського району. 

У засіданні взяли участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, голова районної ради Анатолій Петров, Баштанський міський голова Іван Рубський, депутати районної та міської рад, сільські голови та старости Баштанська об'єднана територіальна громада, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, освітяни, медики, представники бізнесу, громадських організацій.

Відкриваючи засідання Ради регіонального розвитку, заступник голови облдержадміністрації Валентин Гайдаржи, нагадав присутнім, що завдяки ініціативі Президента України країна вперше має можливість затвердити «дорожню карту» розвитку регіонів на найближчі 3 роки: «Сьогодні далеко не всі громади країни мають можливості будувати такі об’єкти, які будуються в Баштанці, але за допомогою співфінансування із різних джерел (Державний та місцеві бюджети, різноманітні державні фонди, міжнародні гранти тощо) повинні оновитись інфраструктурні об’єкти населених пунктів Миколаївщини». 

Спілкуючись із присутніми, Валентин Васильович розповів про ситуацію з ремонтом доріг на Миколаївщині, а також нагадав, що на ремонт автодороги Н-11 Дніпро-Миколаїв необхідно більше 1 млрд.грн, а на 2019 рік передбачено фінансування лише у 200 млн.грн.

Олександр Славінський та Анатолій Петров у своїх подальших виступах нагадали про те, що вдалося зробити протягом останніх декількох років. Головними обְ’єктом, на який спрямовувалися кошти, стала Центральна районна лікарня. За декілька останніх років на галузь медицини витрачено близько 40 млн.грн. Вдалося також трохи підтягнути об’єкти соціального захисту та освіти району. «Баштанщина завжди була прикладом для інших районів області у розвитку соціальної інфраструктури, але роботи ще вистачає» - зазначив Анатолій Леонідович. «Саме тому Баштанський район долучається до формування Плану перспективного розвитку Миколаївської області та вносить на розгляд 15 проектів (з освіти, охорони здоров’я, культури та інфраструктури) орієнтовною вартістю близько 112 млн.грн» – у підсумку зауважив Олександр Дмитрович.

Іван Васильович представив присутнім успіхи у залученні інвестиційних коштів Баштанською ОТГ за 2017-2018 роки, а також презентував План перспективного розвитку громади на 2019-2021 роки: «Пропонуємо внести до Плану розвитку Миколаївської області 11 інфраструктурних проектів орієнтовною вартістю 382,4 млн.грн».

Пропозиції Баштанського району, включаючи Баштанську ОТГ, найближчими днями будуть направлені на розгляд Ради регіонального розвитку Миколаївської області та сподіваваємося, що у переважній більшості увійдуть до Плану перспективного розвитку Миколаївщини на 2019-2021 роки.

Всі новини →