Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Якщо на землі є пекло…

12/04/2019

Багато років поспіль, вже традиційно 11 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цього дня в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено історичний хроноскоп «Якщо на землі є пекло…».

На заході були присутні учні 8-Б класу ОЗЗСО № 2 з класним керівником Саєнко Н.С. Молоде покоління повинне знати правду, якою б гіркою вона не була, а в’язні таборів смерті – невіддільна частина історії Другої світової війни. 

Бібліотечні працівники за допомогою мультимедійної презентації розповіли дітям про мережу концтаборів на окупованих фашистами територіях, і в Україні зокрема. Під час заходу була анонсована книжкова виставка «По той бік життя», на якій були представлені художні та документальні видання, що правдиво розповідають про в’язнів фашистських концтаборів та «остарбайтерів» - людей, вивезених на примусові роботи до Німеччини. Та найбільше враження на присутніх справила демонстрація відеокниги, яка, свого часу, була  представлена на сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду» тавідзначена грамотою переможця. Вражаюча драматизмом історія родини, однієї з тисяч невинно постраждалих під час війни, не залишила байдужими присутніх.

Віримо, що наші юні користувачі зрозуміли: головне – це мир, неможливість повторення того, що пережило людство в роки війни, а наша пам’ять – це святий обов’язок перед прийдешніми поколіннями.

Всі новини →