Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

КНП "Багатопрофільна лікарня Баштанського району" повідомляє

01/08/2019

 

Всесвітній тиждень грудного вигодовування проводиться щорічно з 1 по 7 серпня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Приводом для його запровадження стало прийняття у серпні 1990 року Інночетійської декларації ВООЗ і ЮНІСЕФ, спрямованої на охорону, заохочення та підтримку грудного вигодовування.

В Україні тиждень грудного вигодовування проводиться з 2001 року.

Метою заходів є популяризація грудного вигодовування як природного та надійного шляху до здорового гармонійного розвитку дитини. Грудне молоко визнане ідеальною їжею для дитини – натуральне, стерильне, тепле, легко засвоюється, захищає від різноманітних інфекцій, алергічних захворювань.

Біологічно активні речовини, що містяться в грудному молоці, допомагають немовлятам швидше подолати пологовий стрес і адаптуватись до умов життя в новому для них середовищі. Вони сприяють кращому процесу травлення, формуванню повноцінної імунної системи.

Впливає грудне вигодовування і на здоров`я матері. Воно сприяє профілактиці мастопатії, пухлин молочних залоз, зменшує ризик маточної кровотечі, запобігає розвитку в майбутньому злоякісних новоутворень матки та яєчників.

Грудне вигодовування - основа становлення близьких, довірливих відносин між матір’ю та дитиною, спосіб їх спілкування, що підвищує здатність дитини до соціальної адаптації. Крім того, грудне вигодовування дає матері більше часу для спілкування з дитиною, вчить краще розуміти немовля, дарує душевний спокій та радість від материнства.

Годування дітей грудного і раннього віку є одним з найважливіших спрямувань в галузі виживання дітей, сприяє їх найкращому життєвому старту, здоровому росту і розвитку, зниженню видатків на охорону здоров’я, да є економічні переваги як для окремих сімей, так і на 
національному рівні.

Багатопрофільна лікарня Баштанського району підтримує і закликає молодих матусь годувати виключно грудним молоком своїх діточок.
Будьте здорові! Бережіть себе та дітей!

Прес-секретар Багатпрофільної лікарні Шурко Катернина 

Всі новини →