Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Україна обговорила питання енергетичної безпеки з державами-членами НАТО

04/09/2019

3 вересня ц.р. у штаб-квартирі НАТО відбувся брифінг Політичного комітету НАТО, участь у якому взяв Керівник експертної групи взаємодії з НАТО Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Олексій Генчев. 

Політичний комітет НАТО є одним з керівних комітетів Альянсу, який опікується питаннями зміцнення безпеки на євроатлантичному просторі. Зазначений брифінг став одним з низки зустрічей, які покликані виробити оновлену політику НАТО щодо енергетичної безпеки та пропозиції до збільшення ролі Альянсу у подоланні викликів безпеці в енергетичній сфері. 

Під час брифінгу Олексій Генчев поінформував союзників про основні загрози, пов’язані з агресивною політикою РФ в енергетичній сфері, негативний вплив від реалізації Росією енергетичних інфраструктурних проектів, політику України, спрямовану на подолання енергетичної залежності від РФ та останні реформи України в енергетичній галузі. Окремо союзників було поінформовано про заходи України в контексті посилення міжвідомчої координації у сфері захисту критичної інфраструктури, розбудови національної системи стійкості, зокрема в енергетичному секторі.

З сайту Місія України при НАТО

Всі новини →