Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Були ми там, куди нас кликав час

13/02/2020

15 лютого Україна урочисто вшановуватиме пам’ять учасників бойових дій на території інших держав, а також відзначатиме 31-шу річницю виведення радянських військ з Афганістану.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків. 12 лютого в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено годину вшанування «Були ми там, куди нас кликав час», яку відвідали учні 8-Б класу ОЗЗСО №2 з класним керівником Бєлугіною З.О.

Під час заходу ведуча, бібліотекар Людмила Шкарбан розповіла про військові події у цій країні, про героїзм наших бійців і про обпалене війною, перевірене і загартоване серед мальовничих та небезпечних гір чужої країни, військове братство. За допомогою мультимедійної презентації діти мали змогу перенестись у ті драматичні часи запеклої війни, проживши з нашими воїнами епізоди їх фронтових буднів, адже за кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя.

Ця війна прорвалася віршами й піснями – трагічними, світлими й мужніми. Цінні вони не професіоналізмом, а насамперед, щирістю і проникливістю. Юні користувачі слухали пісні про Афганістан, переглянули відеоролик – хроніку бойових дій.

В ході заходу діти були ознайомлені з літературою по темі війни, представленою на книжковій виставці «Афган – моєї країни пам’ять і біль». Як завжди наших користувачів найбільше зацікавили книги краєзнавчого характеру, в яких можна знайти матеріали про воїнів-афганців, уродженців Баштанського району.

Наприкінці заходу ведуча закликала своїх юних гостей пам’ятати воїнів-ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через ту страшну війну, і для кого вона триває й досі. У спогадах, у снах, у думках. Вони на це заслуговують.

Всі новини →