Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Мінцифра запустить цифрові інструменти для боротьби з коронавірусом

26/03/2020

Наступного тижня Міністерство цифрової трансформації запускає одразу три інструменти:

— Мобільний застосунок для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції. Застосунок не стежитиме за громадянами: обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID. Інакше епідемію не зупинити. Перевага – застосунок дозволятиме можливість замовляти хворим продукти та ліки онлайн, повідомляти про стан здоров’я тощо.

Також у Дії з’явиться можливість моніторити можливий контакту з хворим. Ідея полягає у створенні широкої мережі qr-кодів у магазинах, аптеках, таксі тощо. Маючи застосунок Дія, ви добровільно зможете сканувати коди: так, ми зможемо вас попередити про можливий контакт з хворим.  Жодного  стеження, лише турбота про вашу безпеку. 

— Онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine – національний конкурс проєктів та ідей від громадян. Челендж спрямований на боротьбу з епідемією та підтримкою українців у цей непростий час. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію. Проєкти фінансуватимуться коштом міжнародної технічної допомоги. Це шанс кожного стати героєм та долучитися до порятунку українців. До журі челенджу увійдуть топ-українські новатори та представники міжнародних донорів.

— Онлайн-платформу безкоштовних послуг для бізнесу. Сьогодні соціально відповідальний бізнес пропонує багато безкоштовних послуг для громадян на період карантину. Планується зібрати всі послуги на одній платформі для зручності українців.

Про це повідомляє Міністерство та Комітет цифрової трансформації України.

Всі новини →