Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

До 75 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні підготовлено виставку-презентацію

04/05/2020

Державним архівом Миколаївської області до Дня примирення та з нагоди відзначення 75-річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні підготовлено виставку-презентацію архівних документів. 

На виставці репрезентовано як вже відомі загалу суспільства документи, так і ті, виявлення яких у фондах архіву тривало протягом останніх років, а публікація відбувається вперше. Зокрема, представлено розпорядження окупаційних органів влади; листи з неволі жителів Миколаївщини, вигнаних на примусові роботи до нацистського рейху; твори дітей, які пережили окупацію; акти комісій про розслідування злочинів нацистів на території Миколаївської області; документи про внесок священнослужителів у Перемогу і їх відзначення державними нагородами тощо.

Крім того, оприлюднена велика кількість фотографій, які висвітлюють боротьбу учасників підпільно-партизанського руху проти нацизму під час окупації, бойові дії армії та безсмертний подвиг загону Костянтина Ольшанського, повоєнне життя населення Миколаївщини.

За інформацією державного архіву Миколаївської області.

Переглянути презентацію

Всі новини →