Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Олександр Славінський: Ми вже вдосталь наговорилися про об’єднання - необхідно діяти рішуче

05/05/2016

5 травня перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський разом із головою районної ради Анатолієм Петровим провели нараду із сільськими головами району.

Основним питанням проведеної наради стало питання песпектив добровільного об’єднання територіальних громад Баштанщини. Співдоповідачами з даного питання, окрім керівників району, стали голова міської ради Іван Рубський, його перший заступник Світлана Березовська, головний лікар центральної районної лікарні Алла Барсегян, начальник відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації Олена Бєлова.

Розпочинаючи розгляд першого питання, Олександр Дмитрович зауважив на необхідності проведення конструктивних змін у роботі по об’єднанню територіальних громад Баштанщини: "Ми вже наговорились вдосталь - необхідно діяти рішуче". - Насьогодні лише 7 громад району готові до об’єднання - всі інші чекають. Ця обрана позиція ні до чого хорошого не призведе - ви не хочете об’єднуватися самі та не даєте згоди на об’єднання з іншими. Громада району втрачає час та кошти, які дає держава для розвитку, - зауважив керманич району.

Розповів про нещодавну поїздку до Балтської об’єднаної громади та відповів на безліч запитань Баштанський міський голова. "Питання децентралізації в нашій країні назріло вже давно, зміни, що розпочалися - незворотні", - нагадав Іван Васильович. - Деякі сільські голови, не маючи управлінського досвіду, ведуть свої громади в нікуди. Минулого року ми отримали новий Бюджетний кодекс, згідно якого у нас забрали всю "соціалку", здавалося б - працюй та розвивай власну громаду, але розвитку в більшості сільських рад ми не спостерігаємо зовсім. Ми просто почали "проїдати" більше. Тому зміни вкрай важливі - зазначив Іван Рубський. Міський голова застеріг сільських голів не чинити опір об’єднанню територій: "З вами чи без вас ми всеодно проведемо зустрічі із вашими громадами та розповімо про доцільність об’єднання в об’єднану територіальну громаду з центром в місті Баштанка".

Звертаючись до присутніх, голова районної ради лаконічно оцінив стан справ у добровільному об’єднанні територій Баштанщини: "Два козака - три гетьмана". - Це все я можу розповісти за роботу на цій ниві, яку районна рада проводить спільно із райдержадміністрацією з 1 січня 2015 року. За цей час ми по три-чотири рази відвідали кожну сільську раду, зустрічалися з людьми, а результата майже ніякого. Ви повинні зрозуміти, що шляху назад вже не буде, - зазначив Анатолій Леонідович.

Анатолій Петров нагадав, що намагаючись виправити ситуацію, що склалася із неможливістю визначення центрів об’єднаних громад та зволіканням із процесом об’єднання, робоча група з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Баштанського району прийняла рішення щодо змін в перспективному плані стосовно створення єдиної об’єднаної територіальної громади в межах нашого району, який надала на розгляд обласній державній адміністрації.

Свої бачення стосовно процесу об’єднання та доцільності максимально зберегти структуру закладів розповіли очільник медичної та освітньої галузей району.

Окрім добровільного об’єднання територіальних громад присутні розглянули також питання про Програму розвитку доріг загального користування Баштанського району на 2016-2018 роки (доповідачі - Анатолій Петров, Світлана Євдощенко та Анатолій Чорний). Сільські голови були ознайомлені із положеннями районної Програми, їм були доведені умови співфінансування дорожніх робіт та алгоритм виконання даних робіт.

Також перед міським та сільськими головами було піднято питання необхідності виготовлення містобудівної документації, оскільки бз її наявності неможливі дії по відведенню земельних ділянок усіх форм власності та надання їх у власність та користування, зміна їх цільового призначення.

На завершення наради присутні розглянули питання підготовки до опалювального сезону 2016-2017 років, формування тарифів на водопостачання та деякі питання забезпечення прирроднім газом споживачів.

Всі новини →