Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Куди звертатися по допомогу в разі ігрової залежності?

20/05/2024

Якщо ви або ваші близькі відчуваєте потребу в допомозі, можете звернутися до таких організацій і установ, які спеціалізуються в питаннях ігрової залежності (лудоманії).

1. Для отримання інформації щодо ігрової залежності та можливостей обмеження участі осіб в азартних іграх зверніться до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Безоплатна гаряча лінія КРАІЛ: 0 800 50 13 77. Офіційна електронна скринька для подання звернень громадян: zvernennya@gc.gov.ua

2. Для отримання інформації щодо медичної допомоги зверніться до будь-якого закладу охорони здоров’я за місцем фактичного проживання. Держава гарантує всім пацієнтам надання необхідної медичної допомоги та ліків, які передбачені Програмою медичних гарантій, безкоштовний телефон контакт-центру Національної служби здоров’я України за номером 16-77.

Крім цього, перелік закладів охорони здоров’я, які надають медичні послуги особам з ігровою залежністю, можна знайти на сайті КРАІЛ у розділі «Ігрова залежність».

3. Для отримання соціальної послуги щодо соціально-психологічної реабілітації особи з поведінковими порушеннями через ігрову залежність необхідно звернутись до органу соціального захисту населення за місцем проживання/перебування особи, що потребує такої соціальної послуги (для детальнішої інформації - скануй QR-код).

4. Для отримання безоплатної правничої допомоги необхідно звернутися за єдиним номером контакт-центру системи безоплатної правничої допомоги – 0 800 213 103 (цілодобово та безоплатно в межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів) або безпосередньо до найближчого бюро правничої допомоги (детальніше: https://legalaid.gov.ua).

Публікацію підготовлено в межах проведення КРАІЛ національної інформаційно-роз'яснювальної кампанії.

 

Всі новини →