Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Фіналісти «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з Миколаївщини вже знають з ким змагатимуться у суперфіналі

03/06/2024

У неділю, 2 червня, у Києві відбулася урочиста церемонія жеребкування V всеукраїнського етапу наймасштабніших учнівських змагань країни.

Загалом у всеукраїнському етапі змагатимуться:

- 21 команда з баскетболу серед дівчат;

- 22 команди з баскетболу серед юнаків;

- 23 команди з волейболу серед дівчат;

- 22 команди з волейболу серед юнаків;

- 24 команди з футзалу;

- 18 команд з черліденгу;

- 21 команда зі спортивного орієнтування.

Результати жеребкування щодо юних спортсменів з Миколаївської області виглядають наступним чином.

- Команда баскетболісток Лисогірського ліцею Мигіївської громади змагатиметься з командою Полтавщини;

- Команда баскетболістів Южноукраїнського ліцею №2 м. Южноукраїнськ змагатиметься з командою Донеччини;

- Команда волейболісток Врадіївського ліцею №1 Врадіївської громади змагатиметься з командою Одещини;

- Команда волейболістів Южноукраїнського ліцею №2 м. Южноукраїнськ змагатиметься з командою-переможцем гри між командами Кіровоградщини та Львівщини;

- Команда футзалістів Первомайського ліцею «Ерудит» м. Первомайськ змагатиметься з командою Донеччини;

- Команда черлідерок з Миколаївщини виступатиме під номером 13;

- Спортивне орієнтування – без жеребкування.

Разом із ведучими долю команд визначали заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний, олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв, чемпіон світу та Європи з дзюдо Георгій Зантарая, український тенісист, Спецпризначенець Центру Спеціальних Операцій «А» СБУ Сергій Стаховський, блогер, зірка ТікТок, журналіст проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» Андрій Воронович.

«Хочу подякувати всім за той шлях, який ми пройшли. Проєкт надзвичайно важливий, надзвичайно масштабний. Це потрібно нашим дітям, потрібно для нашого майбутнього, для того, щоб діти в такий важливий момент нашої історії розуміли, що таке команда, що таке єдність, що таке перемога», - сказав Олексій Кулеба.

Переглянути, як усе відбувалося можна за посиланням: https://youtube.com/watch?v=zq-hahHfaYY

Зазначимо, що переможці та призери проєкту отримають супер приз – поїздку у літній оздоровчий табір «Пліч-о-пліч». Окрім відпочинку на дітей чекатиме безліч активностей і цікавинок у сфері спорту та неформальної освіти.

Нагадаємо, що «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» - програма Президента України. Це наймасштабніші змагання країни серед школярів. Учнівські команди (на початку проєкту їх було 29 055, це більше 300000 дітей) вже здолали 4 етапи: шкільний, територіальний, районний, обласний. Попереду – 5-ий етап – фінальний. Він відбудеться у столиці країни з 12 до 17 червня. Саме тоді буде визначено найсильніші шкільні команди України сезону 2023/2024 у 5 видах спорту.

#разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #scl #scl_mykolaivregion

 

Всі новини →