Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У Баштанському районі продовжуються роботи з розмінування

04/07/2024

На території Баштанського району, де відбувалися активні бойові дії, триває розмінування земель.

З початку року Баштанською районною військовою адміністрацією підписані Меморандуми про співпрацю з ТОВ «Українські сервіси з розмінування» та NLD «Нібулон» про співпрацю щодо гуманітарного розмінування.
 
На території району задіяні оператори протимінної діяльності, NGO UDA «Асоціація саперів України», ДСНС.
 
«The HALO Trust» розміновують території Снігурівської, Широківської та Інгульської громад, задіяно близько 190 чоловік. Крім цього, проводиться нетехнічне обстеження земель на території Баштанської, Снігурівської, Привільненської, Широківської та Інгульської громад, задіяно 25 груп саперів.
 
ТОВ «Українські сервіси з розмінування» найближчим часом будуть проводити роботи по розмінуванню на 50 га фермерських господарств. Планують задіяти 2 групи саперів та 2 машини BOZENA. З початку року розміновано 2 ділянки на 21 га на території Березнегуватської селищної ради.
 
DS «Demining Solutions» проводять нетехнічне обстеження на території Березнегуватської громади.
DRS - компанією надано звіт про завершення нетехнічного обстеження на території Снігурівської та Горохівської громад. Всього ними обстежено 6182, 2948 га, з них визначено небезпечною територія 1055, 8381 га на території Снігурівської громади.
З початку 2024 року підрозділами ДСНС обстежено та розміновано біля 120 га земель сільгосппризначення першої черги на території Снігурівської міської ради. Вилучили понад 200 вибухонебезпечних предметів.
 
Не дивлячись на щоденну роботу саперів, залишається ще багато нерозірваних боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.
 
Баштанська районна військова адміністрація вкотре звертається до громадян! Баштанський район, на жаль, ще залишається засміченим різного роду боєприпасами – завжди пам'ятайте про правила протимінної безпеки, дотримуйтесь їх!
 
Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. Якщо побачили вибухонебезпечний предмет зателефонуйте за номером «101» ‒ у ДСНС та повідомити про небезпечну знахідку.
 
Впевнені, що наші спільні зусилля дозволять ефективно долати виклики сьогодення.
Робимо українську землю безпечною разом!
Бережіть себе!

Всі новини →