Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков під час особистого прийому: У всіх проблемних питаннях має бути встановлена справедливість

19/02/2015

Допомога учасникам бойових дій, які тривають на сході країни, – справа небайдужих громадян. Підтвердженням цього є звернення Віталія Тараненка до голови облдержадміністрації Вадима Мерікова під час його особистого прийому. Пенсіонер хоче перерахувати кошти на лікування Олександра Терещенка, бійця 79-ї окремої аеромобільної бригади. Справа у тому, що ці кошти має сплатити департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, які за рішенням суду належать пенсіонеру у спадок за сином-ліквідатором аварії на ЧАЕС І катерогії.

Сина Віталія Тараненка не стало 2008 року, але він так і не отримав належну йому, згідно чинного законодавства, допомогу на оздоровлення. Відповідно до судових рішень, перерахунок грошової компенсації покладено на департамент соціального захисту населення міськради.

Віталій Тимофійович розповідає, що хлопцеві, який захищав територіальну цілісність нашої країни в зоні АТО і залишив там своє здоров’я, ці кошти вкрай необхідні: «Якщо їх не отримав мій син, нехай вони допоможуть цьому хлопцеві». Зі сльозами на очах за свій біль і за біль іншої дитини, Віталій Тимофійович розповів, що департамент соціального захисту відповідає, що поки таких коштів немає, а мова йде про допомогу у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, визначених на момент виплати.

Вадим Меріков поообіцяв допомогти з вирішенням цього питання і подякував пенсіонеру за його небайдужість.

– Ваш син – Герой, який поклав своє здоров’я, захищаючи нашу країну від атома. Сьогодні Україні загрожує реальний ворог, гинуть наші хлопці. Ви – людина з великим серцем, оскільки добре розумієте, що зараз допомога та підтримка наших бійців, які повертаються скаліченими зі сходу, є вкрай важливою, – зазначив Вадим Меріков.

Під час особистого прийому до очільника області звернулися щодо вирішенням земельного питання. Мешканка Арбузинського району Світлана Шень вже майже втратила надію на справделивість, але не втрачає сили для боротьби.

За її словами, Костянтинівська селищна рада самостійно, а головне, безпідставно, розділила одну присадибну земельну ділянку на дві частини, на якій розташовані два житлові будинки. Даний факт підтверджується відповідними документами. Власницею одного будинку є Світлана Іванівна, а власником іншого – її небіж. Але чому за її правом власності селищна рада закріпила 0,10 га, а за племінником – 0,15 га, і досі залишається незрозумілим, оскільки земля раніше ніколи не розмежовувалася.

Як розповідає Світлана Шень, були неодноразові звернення до селищної ради з приводу розгляду земельного спору. Просили розділити земельну ділянку відповідно до чинного законодавства та надати можливість побудувати заїзд до двору біля будинку Світлани Іванівни. Але щоразу їй було відмовлено. Окрім цього, протягом тривалого часу були звернення до різних судових інстанцій, в порядку різного судочинства. Але Костянтинівський селищний голова просто ігнорує вирішення цього проблемного питання, оскільки відмовляє включити його до порядку денного чергової сесії.

Вадим Меріков наголосив, що справедливість має бути встановлена. Тому, він підготує звернення до обласної прокуратури і хід вирішення цього земельного спору бути тримати під особистим контролем.

Всі новини →