Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська запропонувала створити в навчальних закладах патронат дітей над військовослужбовцями

25/02/2015

Питання безпеки дітей в школах, підготовка до  надзвичайних ситуацій, патріотичне виховання, толерантності та проведення ЗНО розглянули сьогодні під час проведення колегії департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська акцентувала увагу, що Україна переживає не прості часи, і саме перед освітянами стоять нові виклики та завдання.

«Україна розпочала новий відлік історії, це і Революція Гідності, яка дозволила нам по-новому поглянути на нашу історію, на сьогодення та на майбутнє. Це і події, які відбуваються на сході країни. У військових діях беруть учать і ваші вихованці, учні, студенти, родичі, близькі вам люди. Сьогодні до Миколаївщини прибуло 8,5 тисяч вимушених переселенців, серед них більше 2 тисяч дітей, які прийшли до ваших навчальних закладів, з якими ви працюєте. Їм потрібна особлива увага, вони в такому юному віці багато чого пережили, втратили своїх близьких, бачили зруйновані міста. За два тижні відбудеться хвиля демобілізації, наші воїни повернуться додому. І освітянам в першу чергу потрібно приділити їм увагу»,  –  зазначила вона.

Оксана Янішевська запропонувала у навчальних закладах створити патронатні групи дітей над сім’ями військовослужбовцями, пораненими бійцями. Також переглянути календар урочистих подій, запрошувати військовослужбовців, проводити з ними зустрічі, щоб діти могли з перших вуст почути про героїчні подвиги наших військових.

«Я вдячна всім, хто долучився до благодійних акцій. Це  дійсно велика кількість освітян, які збирають і гуманітарну, і матеріальну допомогу. Велика робота проведена в плані патріотичного виховання. Я прошу вас продовжувати працювати за цими напрямками», – сказала Оксана Янішевська.

Вона зазначила, що вкрай важливим є безпека дітей у навчальних закладах. І діти, і педагоги, і батьки мають чітко розуміти, як діяти в тій чи іншій надзвичайній ситуації. Крім того, вона попросила освітян приділити належну увагу патріотичному вихованню, військово-фізичній підготовці, формуванню толерантності у дітей та інклюзивній освіті. 

 

Всі новини →