Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Для нас дуже важливо, щоб всі миколаївці та жителі області могли оперативно і якісно оформити біометричні документи

12/03/2015

У Миколаївській області відкрито 7 станцій подачі документів для видачі біометричних паспортів. Про це розповів начальник управління державної міграційної служби України в Миколаївській області Володимир Іванов. За його словами, паспорт оформлюється від 7 до 20 робочих днів залежно від терміновості. Вартість оформлення теж диференційована, все залежить від виду документу та строків виготовлення.

Відкрили пункт прийому заявок на видачу біометричних документів і в будівлі «Укрпошти» по вулиці Адміральській. З роботою цього відділення ознайомилася заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

«Я рада, що в цьому сервісному пункті немає черги. Або люди не знають, що відкрився новий пункт прийому заявок, або дійсно ажіотаж на отримання біометричних паспортів знизився. Але для нас дуже важливо, щоб всі миколаївці та жителі області мали можливість оперативно і якісно оформити біометричні документи», – розповіла вона.

Заступник голови облдержадміністрації зазначила, що зручне розташування нового пункту і той факт, що всі рахунки за бланки і держмито можна буде оплатити в касах «Укрпошти»,  дасть можливість більш оперативно оформлювати документи.

Оксана Янішевська так само здала всі документи на оформлення біометричного паспорта, процедура зайняла 15 хвилин. За словами Володимира Іванова, це середній час для здачі всіх документів та оплати рахунків.

У Миколаївській області можна здати документи на оформлення біометричного паспорта в обласному центрі за наступними адресами: вул.Декабристів, 5а, вул.Фрунзе, 2, вул.Адміральська, 27/1, вул.Садова, 3в. А також у містах Первомайську (вул.Грушевського, 29), Южноукраїнську (вул.Спортивна, 3) та Баштанці (вул.К.Маркса, 5а).

Відзначимо, що біометричні паспорти дозволять громадянам України безперешкодно їздити в країни ЄС після підписання Угоди про безвізовий режим. Особливість документа в тому, що це посвідчення особи буде містити електронний носій даних, на який буде нанесена інформація про біометричні показники власника документа з метою його ідентифікації.

Всі новини →