Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Для вирішення проблеми оздоровлення дітей обласна влада звернулася за допомогою до міст-побратимів

14/03/2015

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська під час зустрічі з народними депутатами підняла питання оздоровлення дітей. Нагадаємо, що цього року, у зв’язку зі змінами, внесеними до Бюджетного кодексу, фінансування оздоровлення передано до місцевих бюджетів.

Вона розповіла, що на території Миколаївської області функціонує більше 400 оздоровчих закладів, які можуть приймати на відпочинок та оздоровлення дітей. Минулого літа вдалося оздоровити більше 4 тисяч дітей. На що було витрачено майже 30 мільйонів гривень, з яких більше 9 мільйонів гривень виділені з Фонду соцстраху.

За словами заступника голови облдержадміністрації, вже направлено ряд пропозицій щодо змін у законодавстві, звернення до Кабміну України, з проханням виділити додаткові кошти на оздоровлення.   

«Я прошу вашої підтримки, тому що це питання буде винесено на найближчу сесію Верховної Ради. Від області ми направили листи містам-побратимам, тим державам, з якими у нас ділові та партнерські стосунки, щоб отримати допомогу на оздоровлення дітей», – розповіла вона.

Народні депутати Андрій Вадатурський та Олександр Жолобецький розповіли, що на різдвяні свята організували культурний відпочинок для 120 миколаївських дітей, відправивши їх на відпочинок до Івано-Франківської області. А вже незабаром діти із західної України завітають до Миколаївщини.

Андрій Вадатурський зазначив, що такий досвід можна було б продовжити, запросивши дітей переселенців на відпочинок до Миколаївської області.

Олександр Жолобецький попросив надати конкретні пропозиції, з якими народні обранці могли б звернутися до відповідних міністерств.  

Всі новини →