Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

В Миколаївській області завершилися триденні спільні тренування з питань евакуації населення

19/03/2015

19 березня пройшов останній етап спільних тренувань евакуаційних органів різних рівнів, які тривали протягом трьох днів на Миколаївщині.

Третій день тренування виявився не менш насиченим ніж попередні. За умовами тактичного задуму відпрацьовувалися дії на випадок загрози терористичного акту у Центральному та Ленінському районах м.Миколаєва. Основна задача, яка ставилася перед учасниками навчань – це швидко та ефективно провести дії, спрямовані на оповіщення, евакуацію та укриття населення, яке проживає в зоні можливого ураження.

Одразу після отримання ввідної, члени евакуаційних органів приступили до виконання першочергових дій. При цьому треба зазначити, що на даному етапі, як і на попередніх двох, дотримувався режим секретності та жоден із учасників не знав умови завдань, які будуть перед ними ставитися.

Першочергово було проведено збір та засідання міської комісії з питань евакуації, організовано оповіщення населення та керівників об’єктів, які розташовані у зоні можливої надзвичайної ситуації. Наступним кроком постало питання організації приведення в готовність до укриття населення в захисних спорудах. Крім того, за умовами тренування було практично відпрацьовано евакуацію громадян, серед яких учні загальноосвітніх шкіл, вихованці дошкільних навчальних закладів, мешканці житлових будинків, працівники організацій та підприємств, які розташовані в «небезпечній» зоні. При відпрацюванні даної ввідної було продемонстровано розгортання збірних та приймальних пунктів евакуації, пункту видачі засобів індивідуального захисту органів дихання.

Після підбиття підсумків останнього етапу тренувань, відбулося заключне засідання учасників евакуаційних комісій різних рівнів.

Як зазначив Микола Романчук: «Ці навчання показали, що евакооргани всіх рівнів у разі загрозі виникнення надзвичайної ситуації в цілому готові до виконання поставлених перед ними завдань. Сподіваюсь, що недоліки, які були виявлені в ході тренування будуть усунені в найкоротші терміни. В найближчий час подібні заходи будуть проведені в усіх районах Миколаївщини, щоб ми бачили реальну картину готовності комісій з питань евакуації до виконання ними завдань за призначенням».

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Всі новини →