Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У Миколаєві пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

24/03/2015

24 березня в районі Каштанового скверу на вулиці Радянській відбулась акція під гаслом: «Знайти. Лікувати. Вилікувати кожного» в рамках Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом.

Організатори акції: управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління виконкому міської ради, Миколаївський обласний центр здоров’я, обласне товариство Червоного Хреста, Миколаївський міський та обласний протитуберкульозні диспансери, обласний наркологічний диспансер.

Під час заходу кожен бажаючий мав змогу пройти флюорографічне обстеження, фахівці вимірювали тиск, вираховували індекс маси тіла, проводили тестування на ВІЛ/СНІД і надавали кваліфіковані поради щодо здорового способу життя та власної безпеки.

Спеціалісти обласного центру здоров’я також провели лекції для населення щодо профілактики туберкульозу, надали кваліфіковані відповіді на запитання слухачів.

 У спілкуванні з журналістами обласний позаштатний фтизіатр Євгенія Баненкова відзначила: «Боротьба проти туберкульозу об’єднує зусилля медичних працівників у сфері протитуберкульозної, наркологічної, інфекційної, дерматовенорологічної служб. Південно-східні регіони України, в тому числі Миколаївська область відносяться до зон високого ризику захворювання на туберкульоз. Але за підсумками 2014 року ситуація значно покращилась та на досягнутому не зупиняємось і проводимо активну роботу не лише медичну, а й санітарно-просвітницьку, профілактичну. Сьогоднішній захід є яскравим прикладом цього».

Всі новини →