Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков рекомендує мерам міст знайти кошти для встановлення відеоспостереження

08/04/2015

Про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков заявив під час наради з мерами міст обласного значення та представниками правоохоронних органів.

За словами мера міста Первомайська Людмили Дромашко, забезпечення охорони правопорядку в місті під контролем.

«Ще в 2010 році було придбано 4 відеокамери, цього року ще 50 тисяч гривень виділено з бюджету для цих потреб. Якщо важливо встановити 10 відеокамер на мостах, ми будемо вирішувати питання», – впевнена вона.

У свою чергу, мер міста Вознесенськ Віталій Луков розповів, що в місті вже функціонує 6 відеокамер, і кожен бажаючий може побачити цілодобову відеотрансляцію на міському сайті. Він акцентував увагу, що всі камери придбані та встановлені за кошти підприємців. «Камери встановлені в центрі міста і на 5-ти вулицях. До кінця року плануємо придбати ще 6».

Вадим Меріков акцентував увагу, що в рамках дотримання норм безпеки, камери повинні перебувати на балансі міського управління міліції, а не підприємства, яке придбало і встановило камери.

Тимчасово виконуючий обов'язки Очаківського міського голови Сергій Бичков розповів, що планується придбати 2 камери, які зможуть встановити найближчим часом. А за результатами півріччя планується переглянути бюджет і виділити кошти на придбання та встановлення ще 4-х.

Тимчасово виконуючий обов'язки Южноукраїнського міського голови Дмитро Мірошник зазначив, що на сьогоднішній день придбано 6 відеокамер, працює з них тільки 2 – у центрі міста.Одна знаходиться в ремонті, ще три вже встановлені в районі військкомату. «Нами планується придбати ще 7 камер і встановити їх у місцях масового скупчення людей».

За словами начальника УМВС в Миколаївській області Віталія Гончарова, завдяки відеоспостереженню, встановленому в торгових точках, вдалося розкрити ряд злочинів. Він упевнений, що потрібно налагодити співпрацю з підприємцями. Перш за все, для того, щоб представники правоохоронних органів могли безперешкодно отримувати відеозаписи з камер. По-друге, він рекомендує встановлювати камери біля торгових точок, таким чином, щоб у їх огляд потрапляла і частина вулиці, що дасть можливість фіксувати рух автомобілів і людей, а значить, оперативно попередити злочинні дії.

Вадим Меріков зазначив, що за підсумками 6 місяців, переглянувши місцеві бюджети, можна знайти кошти для встановлення відеоспостереження. Адже, перш за все – це безпека городян.

Всі новини →