Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: Потенціал Миколаївської області – просто колосальний

30/04/2015

Про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков заявив під час спільної наради з питань участі підприємств області у виробництві продукції для потреб оборони і безпеки держави, у тому числі імпортозаміщення.

«Сьогодні ми повинні бути сильними на всіх фронтах – на фронті на Сході країни і на фронті соціально-економічного розвитку України. Економічна безпека і незалежність – це одне з найважливіших і головних завдань, яке ставить перед нами Президент України. Тільки економічно сильна держава зможе протистояти будь-якому зовнішньому агресору. Потенціал Миколаївської області - просто колосальний. Наша область займає лідируючі позиції з виробництва валового регіонального продукту на душу населення в Україні. Підприємства мають величезний потенціал не тільки в цивільній промисловості, але і в оборонній сфері. Це «Миколаївський бронетанковий завод», ДП НВКГ «Зоря»-«Маршпроект», ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП», «Тепловозоремонтний завод», завод «Фрегат», і звичайно ж всіма відомий в Україні і в усьому світі завод «Екватор», «Дослідно-проектний центр кораблебудування» і багато інших підприємств, які, я впевнений, зможуть бути конкурентами і альтернативою російській військовій промисловості», – сказав Вадим Меріков.

За словами голови облдержадміністрації, багато підприємств завантажені тільки на 30-80%: «Завдяки проекту, який ініціював «Укроборонпром», впевнений, що ми зможемо завантажити наші підприємства додатковою роботою, вони зможуть створювати нові робочі місця і звичайно ж займатися науково-технічними проектами. Це важливо не тільки в рамках України, а й наших регіонів».

Вадим Меріков акцентував увагу: «Запевняю вас, що всі процеси, які будуть закріплені Меморандумом, будуть проходити чесно і на взаємовигідних умовах. Ми, як представники обласної влади, будемо робити все, щоб забезпечити його повну та ефективну реалізацію».

Вадим Меріков зазначив, що зараз активно налагоджується співпраця з Херсонською областю в різних сферах: «Між Херсонською та Миколаївською областями налагоджується плідне співробітництво в багатьох сферах: туристичній, оборонній, культурній. Після травневих свят буде проводитися спільна нарада Рад оборони, де будуть розглянуті дуже важливі оборонні питання, пов'язані з нашими регіонами і звичайно ж безпекою наших громадян, а також будівництвом фортифікаційних споруд у наших регіонах – це завдання, яке поставив Президент України. Сьогодні найважливіше – безпека нашої країни і наших громадян. І ми повинні робити все можливе, як з боку влади, так і з боку бізнесу».

За словами керівника Миколаївської області, між двома регіонами підписано план заходів, така корпорація між областями дасть можливість розвивати багато напрямків.

Всі новини →