Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

З 5 по 12 червня в Миколаївській області пройдуть масштабні навчання

02/06/2015

За рішенням Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України з 5 по 12 червня в Миколаївській області пройдуть командно-штабні навчання з територіальної оборони. Подібні навчання пройдуть у 18 областях країни.

Сьогодні, 2 червня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков і військовий комісар Миколаївської області Олександр Іванов ознайомилися з умовами тимчасового перебування мобілізованих – для них розбито наметове містечко, встановлені санвузли та душові, на території розташована їдальня. За словами обласного військового комісара, в їдальні буде проводитися тільки роздача їжі, її військовим будуть доставляти у спецтарі.

Він зазначив, що з 5 червня починається друга фаза командно-штабних навчань з територіальної оборони. Миколаївській області поставлено завдання сформувати 11-й стрілецький батальйон, який буде задіяний в разі надзвичайної ситуації. «З 5 по 7 червня буде проведено оповіщення та поставка мобілізованих, а з 8 по 12 червня пройде бойове злагодження батальйону з відпрацюванням практичних навчань», – повідомив він.

За словами Вадима Мерікова, у навчаннях візьме участь майже 500 мобілізованих.

«В основному  – це добровольці, які зможуть проявити себе, вивчити військову тактику, зможуть не лише отримати відповідні знання, але й пройдуть бойове злагодження на полігонах. Також буде відпрацьована взаємодія з представниками правоохоронних органів, військові будуть задіяні в охороні правопорядку на блокпостах. Такі навчання стратегічно важливі для нашого регіону та України в цілому», – зазначив керівник області.

Всі новини →