Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Області не вистачає програми лікування серцево-судинних захворювань

04/06/2015

Про це вона заявила під час сьогоднішньої зустрічі з головним позаштатним спеціалістом Міністерства охорони здоров’я України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих», доктором медичних наук  Костянтином Руденко та головним кардіохірургом Миколаївської області Олександром Шабільяновим.

Візит проходив в рамках Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф», який вже 7 місяців проводиться в Україні.

Основне завдання кардіо-фахівців – проаналізувати стан кардіологічної допомоги в області, визначити проблеми та напрямки для покращення ситуації.

Оксана Янішевська відмітила, що такий моніторинг ситуації сприяє позитивній динаміці у вирішенні нагальних проблем: «Дуже важливо звертати увагу на всі проблемні сфери медичної галузі. Нам необхідно бачити оцінку стану справ кардіології та кардіосудинної хірургії. Можливо, ви зможете звернути нашу увагу на помилки та недоопрацювання, для того щоб ми розуміли, де саме ситуацію треба поліпшити».

Аналізуючи досягнення Миколаївської області, Костянтин Руденко відмітив, що керівництво медичної галузі та обласні кардіохірурги пройшли всі необхідні курси при Міністерстві і є висококласними спеціалістами. Крім того, область має непогане технічне забезпечення і забезпечення тромболітиками.

Олександр Шабільянов зазначив, що у медичної галузі налагоджений постійний зв’язок та порозуміння з обласною владою і депутатським корпусом – постійно закуповуються кардіостимулятори, витратні матеріали і по мірі необхідності відбувається виділення коштів. Крім того, він додав, що Миколаївська область, єдина в Україні, де вже протягом 15 років надаються безкоштовні кардіостимулятори.

Головним завданням на сьогоднішній день, за словами учасників зустрічі, є створення програми лікування серцево-судинних захворювань, а також придбання пересувного ангіографа для судинного відділення (ангіограф вийшов з ладу у 2014 році, не підлягає ремонту), для того щоб розвивати кардіохірургічну допомогу.

«Закупівля антіографу сьогодні – одне з найпріоритетніших завдань медичної сфери. І взагалі, на сьогоднішній день, області дійсно не вистачає програми лікування серцево-судинних захворювань. Сподіваюсь, що Ваш візит до Миколаївщини допоможе зрушити проблемні ситуації з місця», – відзначила Оксана Янішевська. 

 

Всі новини →