Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Самоорганізувавшись, громада показала, як український народ цінує свої традиції

07/07/2015

Вчора, 6 липня, у селі Актово Вознесенського району було проведено традиційне святкування Івана Купала. У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

За словами учасників свята, спочатку в організації виникли певні труднощі і місцева влада не йшла назустріч ініціативі мешканців села. Проте, громаді вдалося самоорганізуватися і провести чудове свято за українськими традиціями.

Гроші на проведення заходу були зібрані самими жителями, в організаційному плані допомагали всі небайдужі.

На святі виступали хореографічні дитячі колективи з Одеси, солісти-вокалісти з Вознесенського району та міста Вознесенськ, місцевими жителями було поставлене театральне дійство.

Вітаючи присутніх, Оксана Янішевська подякувала всім організаторам, які попри всі негаразди влаштували це свято: «Ви демонструєте нам всім, всім гостям, всій Миколаївській області, як ви цінуєте давню українську традицію, що ви поважаєте свій рідний край, свою землю, свою Україну.

Хай до нас якнайшвидше повертаються живими та неушкодженими наші захисники, нехай над Україною запанує мир».

Також заступник голови облдержадміністрації побажала кожному в чарівну ніч знайти свою квітку папороті і щоб вона принесла любов, радість, злагоду, благополуччя.

Свято продовжувалося до пізньої ночі: гості вели хороводи, дівчата пускали сплетені віночки по воді, всі танцювали та співали.

Коментуючи проведений захід, Оксана Янішевська зазначила, що цього року, не дивлячись на всі складнощі, жителі села вирішили показати, як збережена українська давня традиція святкування Івана Купала в нашому краї. 

Всі новини →