Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Робочі групи почнуть працювати над оптимізацією ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара»

07/07/2015

Про це сьогодні, 7 липня, заявив голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час зустрічі з трудовим колективом заводу. Вже сьогодні ДК «Укроборонпромом» створено робочу групу, яка працюватиме над виведенням підприємства з кризової ситуації. Аналогічна група буде створена при облдержадміністрації, до якої увійдуть і народні обранці від Миколаївської області.

«Перш за все, це – оптимізація. Безперечно, найбільша проблема – це борги із заробітної плати, і це проблема не одного року»,  – розповів Вадим Меріков.

Він нагадав, що минулого року направив ряд листів та звернень до Кабінету Міністрів України. Це дало можливість впродовж місяця ліквідувати заборгованість по заробітній платі. Але через відсутність нових замовлень борги продовжували накопичуватися.

«Ми маємо разом з вами відроджувати те, що роками просто знищувалося. Поки не буде портфелю замовлень, нових інвесторів та проектів, ми не зможемо відродити підприємство і суднобудування в регіоні. Президент заявив, що програма «Корвет» не призупинена і буде профінансована. Обласна влада робитиме все можливе, щоб завод отримав замовлення в рамках цього проекту. Сьогодні військова доктрина держави доводить, що ми маємо розвивати свою армію і флот. Так, в рамках програми відновлення військово-морського флоту України, до 2018 року передбачається будівництво більш ніж 40 кораблів. Наше підприємство має брати активну участь у представленні проектів та їх реалізації», – заявив він.

Станом на 1 липня поточного року заборгованість із заробітної плати на підприємстві складає більше 11 мільйонів гривень, крім того, залишається не виплачено 1,7 мільйонів гривень за травень.

За словами генерального директора підприємства Володимира Берко, за червень поточного року за рахунок погашення боргів минулих періодів виплачено більше 2,6 мільйони гривень. Зараз керівництво працює над новими замовленнями. Він висловив сподівання, що до кінця року може бути погашено поточна заборгованість та борги по податкам.

В свою чергу, Вадим Меріков зазначив, що для виведення підприємства з кризи необхідно розробити комплексну програму відродження суднобудівної галузі. «Не ту програму, на якій попіарился деякі народні депутати від Миколаївської області, а реальну програму, яка надасть податкові пільги».

Не менш важливим залишається питання площ, які не використовуються, у звязку з чим накопичились мільйоні борги до місцевого бюджету. Зі свого боку, керівником області вже направлено звернення до міської влади з проханням винести на розгляд депутатів питання щодо звільненння підприємства від сплати податку на землю.

Вадим Меріков зазначив, що невикористані площі мають бути перепрофільовані та використовуватися для іншої виробничої діяльності. Підприємством вже укладено договори з Міністерством оборони, що дало можливість виготовляти й ремонтувати бронетехніку.

Не менш важливим залишається питання продажу ракетного крейсеру проекту 1164 (колишня назва - «Україна»). На сьогоднішній день тривають міжурядові переговори щодо цього питання. Вадим Меріков впевнений, що продаж дасть можливість погасити заборгованість та залучити кошти на нові проекти.

Комунарівці змогли задати питання керівнику області та міста. Так, деякі працівники виступили з проханням посприяти у вирішенні заборгованість з боку Міноборони,  оскільки кошти, які виділяються для утримання крейсеру, перераховуються не вчасно.  Вадим Меріков направить відповідні звернення до Міноборони.

Ряд проблем міського рівня підійняли і перед Миколаївським міським головою Юрієм Гранатуровим. Керівники взяли питання під особистий контроль. 

Вадим Меріков запевнив, що наступна зустріч пройде вже наступного місяця.

Після спілкування з колективом голова облдержадміністрації ознайомився з будівництвом бронетехніки.

Всі новини →