Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Миколаївські блокпости оптимізували і модернізують

27/07/2015

Таке рішення ухвалили сьогодні під час закритого засідання Ради оборони.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив: «Свого часу блокпости зіграли свою важливу роль і забезпечили спокій в нашому регіоні. Завдяки громадським формуванням запобігли низці провокацій та загроз, які могли дестабілізувати ситуацію. Сьогодні досить контрольована ситуація в області та місті, завдяки правоохоронцям і громадським формуванням».

Його підтримав і Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров. Він розповів, що відеокамери, які були встановлені на цих об'єктах, будуть перенесені і встановлені в місті. За його словами, в рамках реалізації програми «Безпечне місто» перші 50 відеокамер будуть встановлені в середині вересня в найбільш людних місцях.

Начальник УМВС в Миколаївській області Віталій Гончаров розповів, що щодня в режимі «доба через добу» на блокпостах несуть службу 40 співробітників правоохоронних органів.

Згідно з рішенням Ради оборони ліквідовані 7 блокпостів, з них 6 – у місті Миколаєві, 1 – в місті Очаків.

За дорученням Вадима Мерікова із завтрашнього дня протягом 3-х днів їх демонтують.

Замість них з'явиться 2 стратегічно важливих блокпоста в Херсонському та Баштанському напрямках. Вони будуть укріплені фортифікаційними спорудами згідно військової інженерії. Вже розпочато модернізацію і зміцнення блокпоста в Баштанському напрямку. На них цілодобово нестимуть службу як активісти, так і представники правоохоронних органів і нацгвардійці.

«Проекти цих блокпостів узгоджені з військовими інженерами та представниками правоохоронних органів. Ці блокпости будуть виконувати оборонну і стратегічну функцію», – сказав Вадим Меріков.

За його словами, блокпости будуть оснащені бліндажами для укриття як військовослужбовців, так і військової техніки.

Вадим Меріков подякував всіх активістам, співробітникам міліції та Національної гвардії, які справно більше року несли службу на блокпостах. А також меценатам та спонсорам, які допомогли в обладнанні цих об'єктів.

Керівник області зазначив, що представники громадськості та громадських формувань будуть залучені до охорони правопорядку на території міста та області.

Всі новини →