Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У госпіталі ветеранів війни завершили ремонт реабілітаційної кімнати і закупили необхідне обладнання

21/08/2015

У госпіталі ветеранів війни відремонтували кімнату психологічної реабілітації учасників бойових дій. В  кабінеті встановили склопакети, закупили спеціальні дивани та крісла. Тепер тут затишно і створені умови для проведення сеансів психологічної реабілітації. Ще необхідно придбати комп'ютер та меблі. Ремонт проводився за ініціативи голови облдержадміністрації Вадима Мерікова та за підтримки спонсорів та меценатів. Сьогодні кабінет оглянули представники обласної влади.

«Необхідно докупити трохи медичного обладнання, елементи меблів, але найголовніше, що кабінет відремонтований. І відремонтовано не за бюджетні кошти – це підтримка волонтерів та спонсорів, всі вони відгукнулися на наше прохання. Я вдячний усім небайдужим, які сьогодні надають допомогу і жителям Донбасу, і переселенцям, які знаходяться в Миколаївській області, дітям, інвалідам, ветеранам війни. Ми, зі свого боку, будемо робити все, щоб надходження до бюджету збільшувалися і ми могли реалізовувати соціально важливі проекти», – прокоментував Вадим Меріков.

Гості відвідали і кабінет лікувальної фізкультури. Для реабілітації пацієнтів тут придбали дорогі тренажери та медичне обладнання. Для цих цілей були виділені понад 500 тисяч гривень з обласного бюджету. Раді новим придбанням і медики. За їхніми словами, за останні 30 років такої великої кількості медичного обладнання не купувалося. Вони подякували обласній владі за підтримку і таке необхідне фінансування.

Як розповів начальник госпіталю Володимир Поточняк, стаціонарне лікування в Центрі реабілітації пройшли 60 демобілізованих учасників АТО. Він упевнений, що восени кількість пацієнтів збільшиться. У госпіталі працює єдине вікно, що значно спростило процедуру оформлення та отримання медичних послуг пацієнтами. Поділився начмед і планами на майбутнє – відкриття сольової шахти для пацієнтів. На сьогоднішній день вже направлені відповідні листи до Міністерства охорони здоро'я, шукають спонсорів та меценатів. За попередніми підрахунками, проект обійдеться в 400 тисяч гривень.

Всі новини →