Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: Досвід ефективної роботи «єдиного вікна» дуже важливий для нашої області

19/09/2015

 Будинок Юстиції в Батумі відкритий в 2010 році за принципом «єдиного вікна». Тут можна оформити і отримати всі необхідні документи. Під одним дахом об'єднали всі юридичні послуги держави - адвокатура, нотаріат, архів, прокуратура, цивільний і громадський реєстри, податкова служба.

На першому поверсі в Будинку Юстиції Батумі розташована сервісна зона, яка поділена на три зали. Робота в першому залі побудована за принципом самообслуговування, однак поруч завжди знаходяться співробітники, які допоможуть у складних ситуаціях.

Наступний зал - швидкого обслуговування: споживач може отримати всі сервіси, тривалість яких не перевищує в середньому 2 хвилини; тут видається готовий паспорт, посвідчення особи і т.д.

У «третьому» залі - простір тривалого обслуговування - споживач може отримати сервіси, на здійснення яких потрібно більше 5 хвилин: здати заявку на паспорт, здати документи, необхідні для реєстрації майна або бізнесу, отримати з архіву довідку біографічного змісту, здати заявку на обслуговування іншого виду. Тут же розташована зона для дітей, що дає можливість малюкам пограти, поки батьки оформляють документи.

Послідовність громадян, які бажають отримати обслуговування, регулюється спеціальною електронною інтегрованою системою управління чергою.

У день Будинок юстиції відвідує від 1,8 до 5 тисяч чоловік. Особливо тут людно в дні акцій - знижки на оформлення тих чи інших документів - ще один спосіб привернути людей.

«У Будинку юстиції дуже ефективно реалізується принцип« єдиного вікна ». Кількість людей, які відвідують Будинок юстиції іноді досягає 5 тисяч в день, тут за 2 хвилини можна отримати паспорт, а за 10 хвилин оформити документи для реєстрації бізнесу. Такий досвід ефективного «єдиного вікна» дуже важливий для України і нашої області», - сказав Вадим Меріков.

Всі новини →