Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: Це свято - сильних духом

14/10/2015

Сьогодні, 14 жовтня, з нагоди відзначення Дня захисника України миколаївці поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та до меморіального комплексу на честь героїв-десантників загону К.Ф.Ольшанського.

На мітинг-реквієм прийшли сотні миколаївців, жителів області, голова облдержадміністрації Вадим Меріков, його заступник В’ячеслав Бонь, заступник голови обласної ради Олександр Смирнов, народний депутат України Тарас Кремінь, Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров та його заступники.

Захід розпочався хвилиною мовчання в пам'ять про тих, хто загинув зі зброєю в руках, захищаючи Батьківщину.

Вадим Меріков привітав миколаївців і жителів області з Днем Захисника України.

«Це свято ми відзначаємо вперше, впевнений, що воно стане національним, і одним з найбільш патріотичних. Це свято - сильних духом. Сьогодні, коли йде війна, агресія з боку Російської Федерації, ми згуртувалися, боремося за нашу територію, незалежність, народ. Вічна пам'ять тим, хто загинув захищаючи Україну, і слава тим, хто продовжує стояти на сторожі країни», - сказав він.

Рік тому Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 806 «Про День захисника України». Відтепер це свято відзначатиметься 14 жовтня  щорічно.

Цього ж дня перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук відвідав та привітав демобілізованих військовослужбовців.

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська разом з військовими та волонтерами супроводжує гуманітарний вантаж, який був зібраний в рамках акції «Зігрій солдата», до зони АТО.

Всі новини →