Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Відтепер свідоцтво про народження можна отримати в пологовому будинку

15/12/2015

 Миколаївська область приєдналася до пілотного проекту, який дасть можливість отримати свідоцтво  про державну реєстрацію народження безпосередньо в пологових будинках. 

Стартував проект сьогодні, 15 грудня, з пологового будинку №3, куди завітали аби вручити перші свідоцтва заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та  народний депутат України Олександр Жолобецький.

«Це дуже потрібна послуга, на яку очікували дуже давно. Міністерство юстиції крокує на зустріч людям і сьогодні відбуваються позитивні зміни. 11 породіль змогли в цьому переконатись, отримавши свідоцтва  буквально на наступний день після народження малюків», – розповіла заступник голови облдержадміністрації.

За її словами, інформація про реєстрацію дитини автоматично подається до управлінь соціального захисту, де відбудеться нарахування відповідних виплат: «Батькам не потрібно ні про що турбуватися, займати черги, витрачати час».

Всі породілі, які вже обрали імена для дітей, змогли оформити  свідоцтва про народження, тож сьогодні 11 малюків отримали свої перші документи.

«Я вам бажаю бути дружніми родинами, виховувати справжніх громадян і патріотів. А найголовніше - міцного міцного здоров’я вам та вашим дітям», - привітала новоспечених батьків Оксана Янішевська.

Олександр Сєнкевич та Олександр Жолобецький приєдналися до привітань і побажали батькам наснаги,  терпіння й щоб діти виправдали всі надії.

Поки що,  в проекті приймають участь відділи державної реєстрації актів цивільного стану м. Миколаєва. За словами начальника головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Романа Возняка з 1 січня пілотний проект впроваджуватиметься по всій Миколаївській області.

Всі новини →