Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Ці ордери – обов’язок держави перед своїми Героями: ще 8 родин загиблих військовослужбовців отримали квартири

22/12/2015

Сьогодні, 22 грудня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков, його заступник Оксана Янішевська, заступник Миколаївського міського голови Євген Шевченко вручили ордери на квартири 8 сім’ям загиблих військовослужбовців.

«Нажаль ми переживаємо трагічні часи, гинуть наші Герої, ваші близькі … батьки, сини, чоловіки. Для нас це великі втрата, приносимо найщиріші співчуття кожному з вас. Кожен з них став на захист своєї країни, вони заслуговують на повагу, пам'ять та найвищих відзнак. Ці ордери – це обов’язок держави перед своїми Героями та їх родинами, і не тільки зараз, а завжди», – звернувся до родин військових голова облдержадміністрації Вадим Меріков. – «Ми сподіваємося на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі».

Він висловив сподівання, що і у 2016 році державна програма продовжить функціонувати, що дасть можливість як на придбання, так і на будівництво житла для військових та їх родин. Так само, як і обласні програми будуть підтриманні депутатами, зокрема програма «Турбота».

Так, ордери отримали: матір загиблого Юрія Смирнова – Любов Смирнова; дружина загиблого Івана Бенери – Галина Волосячик; донька загиблого Олександра Коломійця - Катерина Коломієць (отримала ордер мати Світлана Ляшко); матір загиблого Віктора Кожуріна – Оксана Іванова; дружина загиблого Олександра Яриша – Наталія Яриш; дружина загиблого Сергія Козакова – Тетяна Козакова; дружина загиблого Євгена Корнафеля – Анна Корнафель; матір загиблого Віктора Ковальчука – Ірина Ковальчук.

Спілкуючись з представниками ЗМІ Вадим Меріков розповів, що Миколаївська область отримала 10,9 млн. грн., що дало змогу придбати 19 квартир, сьогодні оформлюється останній договір куплі-продажу. Це житло як для родин загиблих військових, так і для інвалідів І-ІІ групи, учасників АТО. Крім того, за рахунок благодійних коштів придбано 4 квартири родинам загиблих учасників АТО.

Він розповів, що вже наступного року заплановано придбати додаткове медобладнання для шпиталю ветеранів війни, в якому успішно функціонує Центр реабілітації учасників АТО. 

За словами заступника голови облдержадміністрації Оксани Янішевської Миколаївщина одна із перших областей, яка змогла використати цільові кошти до кінця фінансового року та вчасно придбати житло.

«Ми обирали велику кількість пропозиції, вартість залежала від району, поверху, будинку. Але нам вдалося знайти спільну мову, адже до участі у комісії, яка займалася питанням обранням квартири, були запрошенні і громадські активісти, і волонтери, і соціальні працівники. Ми найшли оптимальні варіанти, які б влаштовували родини. На скільки мені відомо не всім областям вдалося використати ці кошти». 

Всі новини →