Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: Бюджет 2016 значно краще попереднього

25/12/2015

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков після прийняття бюджету звернувся до депутатів обласної ради. Подякувавши їм за прийняття найважливішого фінансового документа області він відмітив, що бюджет 2016 значно краще попереднього, і нагадав, про скептицизм прийняття бюджету 2015 року. При цьому бюджет за результатами 11 місяців виконано на 118,9%. Що дало можливість вирішити актуальні проблем і виконати ряд важливих програм.

Так на реконструкцію інфраструктурних об'єктів було спрямовано майже 200 млн. грн., що дало можливість відремонтувати соціальні об'єкти. На ремонт, утримання доріг та тротуарів в області з  бюджетів різних рівнів виділено більше 148 млн. грн.

В області створено більше 8 тисяч робочих місць, індекс інвестицій зріс на 16,5% порівняно з 2014 роком. Обсяг будівельних робіт зріс на 14,6%. За рівнем середньомісячної заробітної палати 3,8 тисяч гривень і це 6 місце в Україні.

Він розповів про ряд пілотних проектів, які активно реалізуються в нашій області.

Вадим Меріков закликав депутатів більш активно брати участь в обговоренні, що дало б можливість не просто робити популістичні заяви, а впливати на процес прийняття важливих для області рішень.

«Закликаю не від сесії до сесії виходити до трибуни і розповідати про те, як необхідно жити області, а працювати в постійному режимі з облдержадміністрацією, у профільних комісіях. Рада має бути робочим органом, а не політично заангажованою», - сказав він.

Він зазначив, що в області є ряд невирішених  проблем, серед яких і комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт« Миколаїв»: «Але я впевнений, що за вашої підтримки ми все-таки зможемо вирішити цю проблему. Адже це візитна картка області, яка може стати серйозним транспортним вузлом».

Підняв у своєму виступі Вадим Меріков і питання розвантаження доріг області, висловивши сподівання, що разом з депутатами вдасться розробити Стратегію розвитку інфраструктури Миколаївської області, а саме транспортних вузлів.

Зазначив керівник області і важливі аспекти прийнятого бюджету, в якому закладені соціально важливі статті витрат. А це і придбання шкільних автобусів (19,1 млн грн), програма патріотичного виховання, утримання та ремонт доріг місцевого значення (15 млн. грн), бюджет розвитку (майже 83 млн. грн), у 2 рази збільшено фінансування програми «Турбота».

«Я звертаюся до вас, щоб знайти можливість в 2016 році виділити на придбання медичного обладнання не 8,4 млн грн, а 30 млн грн. З яких 24 млн грн виділити на придбання томографів для обласної дитячої лікарні», - звернувся до депутатів голова облдержадміністрації.

Завершив виступ Вадим Меріков словами: «Насправді не все так погано, як думають деякі політики регіонального значення. Упевнений, що ми разом реалізуємо обласні програми і реформаторські програми Президента України. Ми разом з вами працюємо на Миколаївську область і на Україну, а не на політичні сили».

Всі новини →