Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: 2015 рік – рекордний по кількості національного усиновлення дітей області

14/01/2016

За словами заступника голови облдержадміністрації Оксани Янішевської 2015 рік – рекордний по кількості національного усиновлення дітей області: громадянами України усиновлено 89 дітей. Для порівняння:  в 2014 році усиновлено 72 дитини, у 2013 – 53.

Протягом останніх п’яти років значно зріс рівень усиновлення і зберігається стійка тенденція до переваження національного усиновлення над міждержавним.  

Розповіла Оксана Янішевська і про позитивну динаміку влаштування дітей до сімейних форм виховання:

«Завдяки плідній роботі суб’єктів соціальної роботи області рівень соціального сирітства постійно знижується, а кількість дітей, що виховуються в сімейних формах – зростає. За 2015 рік  до сімейних форм виховання влаштовано 2838 дітей, що становить  82,9 % від загальної кількості дітей таких категорій», – розповіла заступник голови облдержадміністрації.

Протягом 2015 року надано статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 472 дітям, передано під опіку 343 дитини, влаштовано до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу 59 дітей.

Протягом 2015 року створено 18 прийомних сімей та 3 дитячих будинки сімейного типу, до яких разом влаштовано 54 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Ще 5 дітей влаштовано до прийомних сімей інших регіонів України.

На сьогодні в області діють 35 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 206 дітей та 174 прийомні сім’ї, де виховуються 342 дитини. Разом у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях виховуються 548 дітей відповідної категорії.

Всі сім’ї охоплені соціальним супроводженням спеціалістами центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

                         

Всі новини →