Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська про харчування школярів і підручники для 4 та 7 класів

15/01/2016

За словами заступника голови облдержадміністрації Оксани Янішевської до області вже надійшло 74,6% від запланованої кількості підручників для учнів 4 та 7 класів з українською та російською мовами навчання, які видані за кошти державного бюджету. Загалом має надійти більше 150 тисяч примірників.

На сьогоднішній день, на КП «Миколаївкнига» надійшло 52 тисячі 434 для учнів 4 класу (96% від плану завозу) та  59 тисяч 595 - для учнів 7 класу (62,3% від плану завозу).

«Кількість вже завезених примірників - це майже усі підручники для учнів 4 класу та приблизно половина підручників різних авторів з кожного предмета для учнів 7 класу. Продовжується  розвезення підручників до відділів освіти райдержадміністрацій та міських рад».

На сьогодні підручники  уже отримали 19 із 24 районів (міст) області. А з понеділка, 18 січня, отримають свої примірники міста Миколаїв та Очаків, а також Очаківський, Жовтневий та Миколаївський райони.

Прокоментувала Оксана Янішевська і ситуацію стосовно забезпечення харчуванням школярів 1-4 класів.

За її словами, пільгові категорії учнів захищені законом і забезпечені безкоштовним харчуванням в кожному районі області.

За результатами прийнятих на 2016 рік місцевих бюджетів  безкоштовно харчуються всі учні 1-4 класів у
містах Первомайськ, Вознесенськ, Южноукраїнськ та Очаків, а також в Арбузинському, Березанському, Вознесенському, Веселинівському, Казанківському, Кривоозерському, Миколаївському, Жовтневому та Первомайському районах.

«На сьогоднішній день, продовжується перерозподіл коштів місцевих бюджетів на 2016 рік. Тож вирішення питання безкоштовного харчуванням всіх учнів початкових класів за депутатами місцевих рад», - зазначила Оксана Янішевська.

Нагадаємо, згідно із Законом України від 24.12.2015 №911 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» відбулися зміни в організації харчування.

Так, органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, та учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». За рішенням місцевих органів влади можлива організація харчування за кошти місцевих бюджетів інших категорій учнів. 

Всі новини →