Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Майже півтисячі громадян звернулося у пункти обігріву в період стихії

21/01/2016

 Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська розповіла про роботу органів соціального захисту населення в період різкого зниження температури повітря.

При  24  територіальних центрах соціального обслуговування та сільських/селищних радах, лікарняних закладах, загальноосвітніх школах, автовокзалах, готелях функціонують 330 пунктів обігріву, 209 пунктів збору та видачі одягу/взуття, 142 пунктів роздачі їжі.

На період снігової стихії по сьогоднішній день у пунктах обігріву та харчування надано допомогу 438 особам.

«Під час складних погодних умов додатково організовано роботу цілодобових пунктів обігріву, гарячого харчування. Так пункти відкриті на міжміському автовокзалі, залізничному вокзалі, при відділеннях міського територіального центру соціального обслуговування. Соціальні патрулі, які діють по всій області поширюють інформацію про пункти допомоги. В такі погодні умови, особливо в зимовий період ми маємо протягнути руку допомоги кожному без виключення», - прокоментувала Оксана Янішевська.

З метою інформування громадськості у районах та містах області функціонує 45 «гарячих» телефонних ліній.

На 10 ліжко-місць розширено ліжко-мережу Миколаївського міського центру реінтеграції бездомних громадян. За станом на сьогоднішній день в центрі перебуває 65 осіб.  При центрі діє пункт гарячого харчування, в якому послуги отримало 84 бездомних особи.

У Миколаєві у період різкого зниження температури повітря організовано цілодобову роботу пункту обігріву  за адресою: пр. Миру, 2-а, в якому з 30 грудня перебувало 94 осіб. 

При територіальних центрах соціального обслуговування м. Первомайська, Баштанського, Доманівського, Березнегуватського, Новобузького  районів  додатково функціонує 5 пунктів цілодобового перебування; при церкві Різдва Богородиці – у Кривоозерському районі.

Територіальні центри Новобузького та Снігурівського районів уклали договори з районними службами МНС щодо забезпечення пересувним дизельгенератором на випадок тимчасових відключень стаціонарних відділеннях від енергопостачання.

Всі новини →